29 / 04 / 2024

Ömer Yüngül: Gayrimenkulde canlanma başladı!

Ömer Yüngül: Gayrimenkulde canlanma başladı!

Zorlu Grubu, 2019'u mevcudu koruyarak geride bıraktı. Grubun CEO'su Ömer Yüngül "Bazen mevcudu korumak da başarıdır" dedi. Bu yıl grup üzerinde büyüyecek. CEO Ömer Yüngül, 450 milyon dolarlık yatırım bütçeleri olduğunu ve hareketli bir yıl yaşayacaklarını belirtti…



Zorlu Holding, Türkiye’nin en büyük gruplarından biri... 30 bin kişilik çalışan ordusuyla 5,6 milyar dolar ciro yaratan grup, cirosunun 3’te 2’sini 155 ülkeye yaptığı ihracattan elde ediyor. Bu performansıyla holding, gelirleri içinde sanayi ağırlığı en yüksek 3 gruptan 1’i iken ihracat açısından toplam satışlar içinde yurt dışı satış oram en yüksek grup konumunda. Beyaz eşya, tekstil, enerji ve gayrimenkul sektörlerine odaklı grubun performansı, bu nedenle hem yurt içi hem yurt dışındaki konjonktüre dair çok önemli mesajlar barındırıyor.

Capıtal Dergisi’nin bu ayki sayısında yer alan habere göre; 2019 yılı Türkiye ekonomisi için zor bir yıldı. Zorlu Grubu, mevcudu koruyarak bu zorlu yılı geride bıraktı.

Bu yıl ise ekonomiye yönelik beklentiler iyileşmiş durumda. Zorlu Grubu CEO’su Ömer Yüngül, yılın ilk

ayının iyi başladığını belirtiyor. Bu ortamda Türkiye büyümesinin 10 puan üzerinde büyüme hedefini

koruduklarını ifade ediyor.

"GAYRİMENKULDE HAREKET BAŞLADI"

GELİR DAĞILIMI

Grubumuzun 2019 cirosunun yüzde 54’ü Vestel, yüzde 32’si enerji, yüzde 11’i tekstil, yüzde 2'si gayrimenkul ve yüzde 1’i de madencilik alanından geldi. Grup gelirleri dağılımda bu yıl da ciddi bir

değişiklik olmaz. Vestel yine gelirdeki payını korur ama madencilik artar; teknik tekstil, tekstilin oranını yukarıya çeker. Enerjide de ticaret ve dağıtım rakamları çok yukarıya çeker.

BÜYÜME HEDEFİ

Ciroda da her yıl Türkiye’nin büyüme oranının 10 puan üzerinde büyüme hedefimiz devam eder. Şu an grup ciromuz 2019 sonu rakamlarına göre 5,6 milyar dolar. Bunlar tabii net fabrika satışları. Bundan sonra bu rakam her yıl döviz bazında yüzde 7-8 artar.

Gayrimenkulde de canlanma hafiften başladı ama yeterli değil. Yeni başlayan inşaatlar var mı o önemli ama şu anda pek zannetmiyorum.

 


Geri Dön