29 / 04 / 2024

Ön proje nedir?

Ön proje nedir?

Kesin projeden önce yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkarılan ön proje nedir, ön proje ne işe yarar? Tanımı ve ön proje hazırlama hususundaki detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Ön proje nedir?

Kesin projeden önce yapılan ön projeler, bir yapının ihtiyaç programına göre şekil alarak yapılıyor. Kaynak olarak halihazır haritaların kullanıldığı ön projelerde,  plân, kesit, görünüş gibi detaylara değiniliyor.


Peki ön proje nasıl hazırlanır diye soruyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Ön proje 

Belli bir yapının kesin ihtiyaç programına göre; gerekli arazi ve zemin araştırmaları yapılmadan, bilgilerin halihazır haritalardan alındığı, çevresel etki değerlendirme ve fizibilite raporları dahil elde edilen verilere dayanılarak hazırlanan plan, kesit, görünüş ve profillerin belirtildiği bir veya birkaç çözümü içeren proje olacak şekilde hazırlanıyor.


Kesin proje ise;

Belli bir yapının onaylanmış ön projesine göre; mümkün olan arazi ve zemin araştırmaları yapılmış olan, yapı elemanlarının ölçülendirilip boyutlandırıldığı, inşaat sistem ve gereçleri ile teknik özelliklerinin  belirtildiği projeye deniyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön