17 / 05 / 2024

Ön proje hazırlamak

Ön proje hazırlamak

Kesin projeden önce yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkarılan ön proje nedir, ön proje ne işe yarar? Tanımı ve ön proje hazırlama hususundaki detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

ING'den borçlarını sıfırlamak isteyenlere müjde!

ING Bank'tan borçlarını sıfırlamak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi fırsatı geldi.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın 

Gram altının 1.160 TL olacağı tarih açıklandı! 1 gram bile altını olanlar hazır bekliyor! Çabuk planınızı yapın...

Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Altın yatırımcıları, ABD'den gelecek olan kritik kararın sonucunu beklerken ekonomsitlerden açıklamar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Gram altın iplerini kopardı! Gümbür gümbür geliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar hazır olda bekleyin!

ABD enflasyonun beklentilerin altında gelmesi ve Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın mesajları sonrasında gram altın ipleri kopardı.Gümbür gümbür geliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar hazır olda bekleyin...

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Sert tarafından kuruldu.

Dünyanın en zengin ikinci ismi Bezos: Gemiyi fırtınaya hazırlamak gerekiyor

Dünyanın en zengin iki ismi farklı platformlarda küresel ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bezos, ekonomik fırtınaya hazır olmak gerektiğini belirtirken Elon Musk Fed'i faiz artırımları konusunda eleştirdi.

Dolar 3 ay sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, şimdiden hazırlanın!

Dolar ve altın piyasalarındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ederken analistlerden kritik açıklama geldi. Dolar 3 ay sonra o rakamı görecek! Hemen bakın, şimdiden hazırlanın! İşte doların 3 ay sonra göreceği rakam...

Akgün Proje Yapı İnşaat Otomotiv Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgün Proje Yapı İnşaat Otomotiv Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Abdul Samet Akgün tarafından kuruldu.

Evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL? İşte zincir marketlerdeki ürünlerin fiyat listesi...

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ın ilk iftarı 2 Nisan'da yapılacak. Peki iftar evde iftar menüsü hazırlamak kaç TL’ye mal oluyor? Kırmızı et, beyaz et ve bakliyat fiyatları kaç TL? İşte 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul uyarısını yineledi.

Ön proje hazırlamak Haberi

Ön proje hazırlamak

Ön proje nedir?

Kesin projeden önce yapılan ön projeler, bir yapının ihtiyaç programına göre şekil alarak yapılıyor. Kaynak olarak halihazır haritaların kullanıldığı ön projelerde,  plân, kesit, görünüş gibi detaylara değiniliyor.


Peki ön proje nasıl hazırlanır diye soruyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Ön proje 

Belli bir yapının kesin ihtiyaç programına göre; gerekli arazi ve zemin araştırmaları yapılmadan, bilgilerin halihazır haritalardan alındığı, çevresel etki değerlendirme ve fizibilite raporları dahil elde edilen verilere dayanılarak hazırlanan plan, kesit, görünüş ve profillerin belirtildiği bir veya birkaç çözümü içeren proje olacak şekilde hazırlanıyor.


Kesin proje ise;

Belli bir yapının onaylanmış ön projesine göre; mümkün olan arazi ve zemin araştırmaları yapılmış olan, yapı elemanlarının ölçülendirilip boyutlandırıldığı, inşaat sistem ve gereçleri ile teknik özelliklerinin  belirtildiği projeye deniyor.





Işıl Seren...