09 / 05 / 2024

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Mark Zuckerberg'e ait olan mesajda, yeni abonelik sistemi ile beraber mavi rozetin yanı sıra birçok haklarla sunulacağı söyleniyor.



Facebook aracılığı ile bazı kullanıcılarına gönderilen mesajda şu ifadelere yer verilmişti:

Günaydın, yeni ürün ilanı: Bu hafta, hesabınızı bir kimlik kartınızla onaylamanıza, mavi bir rozet almanıza, sizi taklit eden sahte hesaplara karşı ekstra muhafazaya sahip olmanıza ve doğrudan müşteri desteğine erişmenize olanak sağlayan bir abonelik uygulaması olan Meta Verified’ı başlatıyoruz. Bu yeni fonksiyon, hizmetlerimiz genelinde özgünlüğü ve güvenliği artırmaya odaklanıyor. Meta Verified web kullanıcıları için 11,99 dolardan, iOS kullanıcıları için ise 14,99 dolardan başlayacak. İlk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da sunulacak ve yakında daha çok ülkeye ulaşacağız.

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Mark Zuckerberg serveti

Bu açıklama ile beraber Facebook’un da aynı Twitter Blue benzeri bir üyelik hizmetine geçeceğini biliyoruz. Facebook’un Meta Verified sisteminin yakın  tarihte şirketin sahip olduğu bir diğer sosyal medya platformu olan Instagram’da da kendisini göstermesi mümkün görünüyor.

Özellikle Twitter Blue’da yaşanan ‘mavi tik’ benzeri bir krizin Facebook ve Instagram’da da yaşanabileceğini söyleyebiliriz. 


Geri Dön