27 / 04 / 2024

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Mark Zuckerberg'e ait olan mesajda, yeni abonelik sistemi ile beraber mavi rozetin yanı sıra birçok haklarla sunulacağı söyleniyor.




Mark Zuckerberg, dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi olan Facebook'u kuran bir bilgisayar programcısı ve girişimcidir. 14 Mayıs 1984'te New York, ABD'de doğdu.

Zuckerberg, bilgisayarlara ve programlamaya erken bir ilgi duydu ve genç yaşta yazılım programları oluşturmaya başladı. Facebook'u 2004'te bazı öğrencilerle kurduğu  Harvard Üniversitesi'ne katıldı. Facebook başlangıçta Harvard öğrencileri için bir sosyal ağ olarak başladı, ancak hızla Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer 
kolejlere ve üniversitelere yayıldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının akabinden sosyal medya platform üstündeki ticari icraatları büyük tepki toplamıştı. Şimdi ise bir diğer popüler sosyal medya platformu olan Facebook da Twitter’ın gittiği yoldan gidecek gibi görünüyor.

Önce twitter yaptı şimdi facebook yapıyor! Artık paralı olacak!

Facebook, Twitter’ın yolundan gidiyor

Bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşıma göre Facebook da ‘Meta Verified’ ismi altında bir abonelik mantığına hazırlık yapıyor. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg  imzasıyla gelen mesajda, yeni abonelik sistemi ile birlikte mavi rozetin yanı sıra birçok avantajlar sunulacağı belirtiliyor.

Facebook yeni abonelik hizmetinde web kullanıcıları için aylık 11,99 dolarlıklık ücret isterken, iOS kullanıcılarından istenen bedel ise 14,99 dolar. Yakın tarihte Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma açılacak olan abonelik uygulamasının önümüzdeki günlerde öeki ülkelere de yayılacağı açıklandı.


Geri Dön