29 / 04 / 2024

Öncüoğlu Palme Couture Dubai projesi Yılın Konut Projesi ödüllerine aday!

Öncüoğlu Palme Couture Dubai projesi Yılın Konut Projesi ödüllerine aday!

ÖNCÜOĞLU + ACP Mimarlık Palme Couture_Dubai / UAE Projesi ile "Yılın Konut Projesi" kategorisinde Orta Doğu Mimarlık Ödülleri'ne aday.Proje 4 daireden ve ilave geniş sosyal hacimlerden oluşmaktadır.



ÖNCÜOĞLU + ACP Mimarlık Palme Couture_Dubai /UAE Projesi ile "Yılın Konut Projesi" kategorisinde Orta Doğu Mimarlık Ödülleri'ne aday. Genel olarak Palme Couture Projesi'nin iyi tasarlanmış bir peyzaj ve yapı formu üzerinden, şehirdeki dingin, rahat, özel konut dokusunu vurgulamaktadır. İşverenin talebi olan "ferah yaşam" başta kral çatı katı olmak üzere; konak evleri ve lüks dubleksler dahil tüm tiplere uygulanmaya çalışılmıştır ve özel royal dubleksler tasarlanmıştır. Tüm dairelerin panoramik deniz manzarası, özel yüzme havuzu ve jakuzileri ile dışarıda büyük yaşama alanlarına sahip olmalarına mümkün olduğunca gayret edilmiştir.


Tüm bunlarla beraber, ÖNCÜOĞLU+ACP özenli peyzaj ve mimari tasarımı ile, Palme Couture sakinlerine seçkin, ferah fakat huzurlu ve korunaklı bir çevre sağlanmıştır. Zaten projenin de esas amacı, doğa, sahil hayatı ve rahatlığı gündelik hayat içinde kaynaştırabilmektir.  "Ferahlık", tüm daireler ve sosyal alanlarda anafikri oluşturan unsurdur. 


Bu özgün yapı 9 katta 5'i dubleks, 9'u tek katlı daire olmak üzere 14 daireden ve ilave geniş sosyal hacimlerden oluşmaktadır.


Dubai'de sürekli hakim olan güneşli ve sıcak hava, "iklimlendirme" unsurunu bir başka önemli tasarım verisi 

olmuştur. Bu sebeple Palme Couture'daki tüm balkon ve teraslar, istenildiğinde kapalı havuza dönüşebilen, 

özel açık havuzların güneş kontrolünü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm bu değerlendirmelerle beraber, enerji verimliliği, çevre dostu olması kriterlerinde ihtiyaçlara cevap vermiş ve 46 puan alarak ‘LEED Design and Construction Version 3’ sertifikası sahibi olmuştur.




Geri Dön