27 / 04 / 2024

Opel'in yeni elektrikli Combo'su yenilendi...

Opel'in yeni elektrikli Combo'su yenilendi...

Opel'in yeni elektrikli Combo'su hem şehir hem de şehir dışı kullanıma uygun olarak tasarlanırken, firma yenilenen araçla ile ilgili detaylarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Opel, otomotiv dünyasının beklediği yeni hafif ticari araç modeli Combo ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklama kapsamında önceki neslin tüm avantajlarını koruyan yeni kompakt van, yeni ön cephe ve yeni dijital kokpit gibi önemli yeniliklerle görücü karşısına çıkıyor.

Öte yandan, kendi segmentindeki en ileri teknolojiye sahip Intelli-Lux LED Matrix Far özelliğine de sahip ilk model olarak karşımıza çıkıyor. Aracın ön cephesi boyunca uzanan Opel Vizör, imza niteliğindeki şimşek logosunu ön aydınlatma sistemiyle bütünleştiriyor. Bunlara ek olarak yeni Combo Elektrik, daha uzun bir sürüş menzili sunuyor. 

KEYİFLİ VE GÜVENLİ

Opel CEO’su Florian Huettl, aracın tanıtımını yaparken “Sınıfının lideri Opel Combo, ticari olarak kendini kanıtlayan becerilerine, kullanımı daha güvenli ve keyifli hale getiren ileri teknolojileri de belirtti. Emisyonsuz Combo Elektrik, artık daha fazla sürüş menzili sunarak profesyoneller için harika bir tercih olmayı sürdürüyor” dendi.

GÖZ ALMAYAN FARLAR

Yeni Combo ile sadece göz almayan uyarlanabilir Intelli-Lux LED Matrix Farlar ile donatılan ilk Opel hafif ticari aracı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sınıfında bu teknolojiye sahip ilk modeli olma özelliğini de taşıyor. Combo, kentsel alanların dışına çıkılan yolculuklarda, toplam 14 LED hücreye sahip matrix farlarını otomatik olarak uzun fara geçirerek, ışık huzmesinin uzunluğunu ve dağılımını ayarlıyor. Ayrıca, sistem, öndeki bir otomobilin farlarını algıladığında, LED’ler tek tek otomobili uzun far huzmesinden kesmek ve diğer sürücülerin gözlerinin kamaşmasını önlemek üzere kapanıyor. Sistem, diğer araçlardan herhangi bir ışık kaynağı algılamadığında LED’ler otomatik olarak tekrar açılıyor.

Opel in yeni elektrikli Combo su yenilendi...

DAHA UZUN SÜRÜŞ MENZİLİ SUNUYOR

Yeni Opel Combo Elektrik, daha uzun bir sürüş menzili de sunmakta. “Eco”, “Normal” ve “Power” sürüş modları seçeneklerine sahip olan ve yeni 50 kWsa bataryası ile tek şarjda 330 kilometreye (WLTP) kadar yol kat edebiliyor. Bu, önceki modeline göre 50 km daha fazla menzile sahip olması demek. Aracın, tamamen elektrikli güç-aktarma sistemlerinin daha da geliştirilmesinin yanında yeni Combo’da ilk kez düşük sıcaklıklarda batarya menzilini korunmaya yardımcı olan, yüksek verimli bir ısı pompası da yer alıyor. Yeni nesil elektromotor 100 kW/136 HP güç ve 270 Nm tork sağlarken yeni Combo Elektrik’i, 130 km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. Standart 7,4 kW entegre şarj cihazı ile batarya, 100 kW halka açık şarj istasyonlarında 30 dakikadan daha kısa bir sürede, kapasitesinin yüzde 80’ine kadar şarj edilebiliyor. 

EN İYİ ÇEKME KAPASİTESİNE SAHİP

Yeni Opel Combo Elektrikli olan güçlü yapısı ile ağır yükleri taşıma ve çekme becerisine de sahip . Bu durumda, yeni Combo Cargo’da önceki modeldekine benzer ve içten yanmalı motorlu kardeşleri ile aynı, 4.4 metreküpe kadar, sınıfının en iyi depolama alanını sunmayı sürdürüyor. Araç, 780 kg taşıma kapasitesi ve 750 kg çekme kapasitesi de sınıfının en iyisi olmayı da başardı.

Opel'den kasım ayına özel kampanya! 12 ay vade düşük faizli kredi fırsatı! Opel Corsa, Opel Astra...

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Ticari araç almak isteyenler aman dikkat! Opel Vivaro Cargo'ya bu ay 1 lira bile zam gelmedi!

 


Geri Dön