14 / 05 / 2024

Ordu Alankent'e yarım milyonluk yatırım!

Ordu Alankent'e yarım milyonluk yatırım!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin beldeden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine yaptığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin beldeden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine yaptığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabataş ilçesi Alankent Mahalle merkezinde bulunan caminin şadırvan ve lavabolarının yenilenmesi ve parkta çevre düzenlemesi yapılması için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

 

MAHALLEYE YARIM MİLYONLUK YATIRIM

 

Alankent merkezde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeler yapılması amacıyla hazırlanan yaklaşık yarım milyon lira tutarındaki proje hayata geçirildi. Toplam 450 bin liraya mal olan proje kapsamında cami bitişiğindeki mevcut bina bay ve bayanlar için şadırvan ve lavabo olarak yeniden düzenlendi. Park alanı ise yetişkinler ve çocuklar için daha kullanışlı bir yaşam ve eğlence alanı haline getirildi.

 

MAHALLE MERKEZİNDEKİ ŞADIRVAN VE PARK YENİLENDİ

 

Merkez camii bitişiğindeki 175 metrekare büyüklüğündeki iki katlı binanın alt katına bay ve bayan cemaat için ayrı bölümler oluşturulurken, bayanlar için hazırlanan bölüme bir de çocuk bakım odası yapıldı. Üst kat ise şadırvan olarak düzenlendi.

 

Tören alanı olarak da kullanılması planlanan park alanında mevcut çocuk oyun sahası düzenlenerek kauçuk kaplandı. Çocuk oyun elemanları yenilenerek her yaştan insanın spor yapabileceği spor sahaları oluşturuldu. Park içerisindeki yürüyüş yolları baskı beton yapılarak, oturma alanlarına ahşap piknik masaları yerleştirildi. Park içerisinde bulunan aydınlatma elemanları yenilenirken, parkın etrafındaki beton duvar yıkılarak yerine ferforje korkuluk yapıldı.

 
VATANDAŞLAR MEMNUN

 

Çalışmaların tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Alankent sakinleri, şadırvan ve park alanının modern bir görünüm kazandığını ve çok daha kullanışlı bir hâle geldiğini söyledi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön