28 / 04 / 2024

Ordu Çamlık Projesi 15 milyon TL'ye mal olacak!

Ordu Çamlık Projesi 15 milyon TL'ye mal olacak!

Ünye’nin simgelerinden biri olan Çamlık bölgesi, Ordu Büyükşehir Belediyesinin dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.



 

Yap işlet devret modeliyle tasarlanarak yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak 15 milyon TL’lik projede bir aksaklık yaşanmadığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Çamlık bölgemizin Ünye ilçemize yakışır olması hususunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Çamlık projemize eş değer olarak binaların giydirilmesi ve yer altı çalışmalarının yapılmasıyla Ünyemizin çehresi değişecek” dedi.

 

YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE YAPILACAK

 

15 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında mevcut dokuyla uyumlu, içerisinde mesire alanı, yeşil alanlar, kafe ve restoranlar, düğün salonu, mescit, yaya ve bisiklet yolları ve macera parkı bulunan bir sosyal yaşam alanının inşa edileceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Yap işlet devret modeliyle yaptığımız Ünye Çamlık Projesi, güzel örneklerini sergilediğimiz ve bu kategoride yaptığımız işlerden biri. Projede hiçbir aksilik ve aksama yok. Büyükşehir Belediyemiz ve teknik ekibimiz de Çamlık projesinin Ünye’ye yakışır olması konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

ÜNYE BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİNDE YERİNİ KORUMAYA DEVAM EDECEK

 

Ünye Çamlık Projesi’nin yanı sıra bölgede başka yatırımların da hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Çamlık projesiyle eş değer olarak bölgemizde binaların giydirilmesi ve yer altı çalışmalarının yapılması gibi hizmetler de gerçekleştirilecek. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına başladığımız kültür evi ve parkının yanı sıra bu yıl bu mahallemize dökeceğimiz sıcak asfaltla Ünye ilçemiz, Büyükşehir hizmetlerinde önemli yerini korumaya devam edecek. Ünyeli hemşehrilerimize verdikleri destekten ve projelere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YAPILAR ÇEVREYLE UYUMLU OLACAK

 

Yaklaşık 40 bin metrekare alanda, 5 bin 711 metrekaresi kiralanabilir birimden oluşan proje, yap işlet devret modeliyle Büyükşehirin kasasından bir kuruş para çıkmadan yapılacak. 2018 yılında hizmete sunulması hedeflenen tesiste yapılacak çalışmalar dâhilinde, çelik konsorsiyumlu malzemeler ahşapla kaplanarak çevreye uyumlu hâle getirilecek ve mevcut ağaçlara zarar verilmeyecek.

 

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön