16 / 05 / 2024

Ordu Gürgentepe'ye 15 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Ordu Gürgentepe'ye 15 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gürgentepe ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk de katıldı...




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gürgentepe ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

 

Gürgentepe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, yapımı devam eden veya planlanan yatırımların değerlendirildiği istişare toplantısına Başkan Yılmaz’la birlikte AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve mahalle muhtarları katıldı.

 

ALTYAPI YATIRIMLARIYLA İLGİLİ MUHTARLARA BİLGİ VERİLDİ

 

Toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, ulaşım yatırımlarıyla, OSKİ Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Nurettin Karagöz de ilçedeki içme suyu yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

 
İÇME SUYUNA 2 YILDA 15 MİLYON LİRA

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Gürgentepe ilçesindeki yatırımlarıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Enver Yılmaz; “İl Özel İdaresi zamanında Gürgentepe ilçesi içme suyu yatırımları için ayrılan ödenek yıllık 500 bin lirayı geçmiyordu. Biz göreve geldiğimizden bu yana 15 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik” dedi.

 

DÜNYA ORTALAMASINI YAKALAMAK ÜZEREYİZ

 

Projeler tamamlandığında yapılan yatırımların etkisinin daha iyi fark edileceğini belirten Başkan Yılmaz; “Eskiden yapılan şebeke ve depolar çok eskimiş ve verimsiz. Gelen suyun yarısı borulardan sızarak yolda kayboluyor. Bu nedenle biz sistemi tamamen değiştiriyoruz. Şu anda projelerin bir kısmı devam ediyor. Onlar da tamamlandığında içme suyu ile ilgili sorunların büyük bir kısmını çözmüş olacağız. Göreve geldiğimizde içme suyunda gerçekleşme oranı %65’ti. Şu anda %85’ler seviyesine çıktık. Gelecek sene sonunda da %95 ile dünya ortalamasını yakalamış olacağız” şeklinde konuştu.

 
SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ
 

Başkan Yılmaz, konuşmasında ulaşımla ilgili yatırımlara da değinerek; “Şu anda birçok yolda ekiplerimiz çalışıyor. Grup yollarını asfaltlıyoruz. Diğer yolların standartlarını yükseltiyoruz. Karla mücadele çalışmalarında büyük bir başarı sergiledik. Bu sene buralara 2 metre kar yağdı.  Buna rağmen yolları çok hızlı bir şekilde açtık. Daha önce 1 ay kapalı kalan yollar vardı. Sabırlı olun, kanaatkar olun ve bize inanın. Sorunların hepsini tek tek çözeceğiz” dedi.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön