29 / 04 / 2024

Ordu Stadı tamamlanıyor!

Ordu Stadı tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada "Yaklaşık 280 işçinin çalıştığı bu stadı en kısa sürede sporsevenlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz." dedi. 



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da UEFA standartlarında inşa edilen yeni stada ilişkin, "Yaklaşık 280 işçinin çalıştığı bu stadı en kısa sürede sporsevenlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz." diye konuştu. 

Enver Yılmaz, beraberinde Yeni Orduspor'un yöneticileri ile birlikte Durugöl Mahallesi'nde devam eden yeni stadın inşaatında incelemeler yaptı.

Ziyarette statla ilgili firma yetkililerden bilgi alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Başkan Enver Yılmaz, stadın genel hatlarıyla yüzde 80 oranında tamamladığını söyleyerek, "Stat inşaatının başlamasından bu yana henüz bir bir yıl dolmamasına rağmen gelinen süreç oldukça memnuniyet verici." dedi.

Türkiye'de bu hızla devam eden başka bir inşaatın olmadığını söyleyen Yılmaz, stat inşaatında ince işçiliğine son sürat devam edildiğini belirtti.

Başkan Yılmaz, yetkili firmanın stadın ağustos ayında tamamlanmasını öngördüğünü anlatarak, "Biz buna biraz opsiyon sağlayabiliriz. Özellikle önümüzdeki günlerde serilen çimin futbola elverişli olup olmaması bir iki ay vakit alabilecek gibi. Ancak her şeye rağmen yaklaşık 280 işçinin çalıştığı bu stadı en kısa sürede sporseverlerin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz." dedi.

Stadın özellikleri hakkında da konuşan Yılmaz, "Stat projesinde 500 araçlık otopark yer alıyor, ayrıca 16 adet asansör ve 20 adet loca bulunacak. Stat zemini alttan ısıtmalı ve mor-beyaz renklerle çevresi donatılacak. İnşallah fındık figürlü de olacak bu stat önümüzdeki sezona yetiştirilecek." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, stadın hizmete girmesiyle birlikte Yeni Orduspor'un da güzel başarılara imza atacağına inandığını dile getirerek, "Ordululardan tek beklentimiz, statlarına ve takımlarına sahip çıkmaları. Gelsinler tribünleri doldursunlar. Onlara muazzam bir tesis yapıyoruz. Böyle bir tesiste maç izlemenin keyfine varsınlar." dedi.. 

Yeni Ordu Stadı'nın mimarı açıdan adeta şaheser olduğunu söyleyen Yılmaz, "Yaklaşık 150 milyon lira yatırımla yapılan bu tesisi ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize ve Gençlik ve Spor Bakanlığına çok teşekkür ederiz." dedi.

Enver Yılmaz, stadın açılmasıyla önemli spor organizasyonlarını Ordu'ya alabilmek için girişimlerin sürdüğünü de söyledi.


Geri Dön