01 / 05 / 2024

Ordu Ünye'nin çehresi değişecek!

Ordu Ünye'nin çehresi değişecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediyesi’nin aylık olağan toplantısına katılarak Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye'de yürüttüğü yatırım ve çalışmalarla ilgili meclis üyelerine geniş kapsamlı bir sunum yaptı.




Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediyesi’nin aylık olağan toplantısına katılarak Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde yürüttüğü yatırım ve çalışmalarla ilgili meclis üyelerine geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

 

Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek ve Daire Başkanları ile birlikte Ünye Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısının misafiri olan Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; Ünye Limanı’ndan Kadınlar Plajı’na, Terminal’den Ünye Çamlık Projesi’ne kadar birçok konuda bilgiler verdi.

 

ÜNYE LİMANI BÖLGENİN LOKOMOTİFİ OLACAK…

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında; sunumuna Ünye’nin demiryolu, karayolu bağlantılarının hayata geçirilmesi ve Ünye Limanı’nda gerçekleştirilecek olan yatırımlarla ilgili bilgi vererek başlayan Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; “ Bağlantı yollarının yanı sıra Sayın Başbakanımızın açıkladığı gibi demir yollarının ve karayolu bağlantılarının buraya ulaşmasıyla Ünye Limanı’nın, hem Ünye’ye hem de Ordu’ya gerçekten ekonomik katkıları olacak. Ünye Limanı, burada hem istihdamı artıracak hem de sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak. Ünye Limanı ile ilgili bu işi çok iyi bilen ve anlayan bir uzman çağırdık, bütün detayları görüştük. Fizibilite raporu bittikten sonra Büyükşehir olarak bizim, Ünye Limanı’na milyonlarca liralık yatırım yapmamız mümkün değil. Tabi ki yine bu işi bilen firmalar var, oturup konuşacağız.  Belki yap-işlet-devret modeli ile bunu Ünye’ye kazandıracağız. Liman buranın sanayisine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak ve bölgenin lokomotifi olacak” şeklinde konuştu.

 

MESLEK VE SANAT EĞİTİMİ KURSLARI AÇILACAK…

 

Meslek ve sanat eğitimi kurslarının Ünye ilçesinde de hayata geçirileceğini söyleyen Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; “İlkini Altınordu’da açtığımız Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları için bir tane binayı Tarım Kredi Kooperatifi’nden kiraladık, binanın tadilatını yaptık. Burada meslek edindirme ve hobi kursları başlayacak. İlerleyen süreçte talebe göre ilave yerleri de kiralayabiliriz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye’de de bu projeyi; İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KOSGEB’ le işbirliği için de sürdüreceğiz” dedi.

 

ÜNYE TERMİNAL BÖLGESİ ÇEKİM MERKEZİ OLDU…

 

Açıklamasında bir önceki dönem inşa edilen Ünye Terminali hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu, eksiklikleri bulunan terminalin tekrar revize edildiğini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilk çalışmalarından biri olarak Ünye Terminali’nin elden geçirildiğini ifade eden Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; “Esnafın terminale yerleşmesi noktasında küçük dirençler yaşadık. Ancak şu anda hem Ünye’deki şehir içi trafiği, otobüslere tamamen kapandı hem de orası hal ve itfaiye ile bir çekim merkezi haline gelmiş oldu.  Ben bu vesile ile Ünye Belediye Başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

KADINLAR PLAJI BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK…

 

Konuşmasının devamında 120 km’lik bir sahil şeridi olan Ordu’da birkaç otelin tesisi dışında modern bir plaj bulunmadığına dikkat çeken Dr. Çöpoğlu; “ Bu doğrultuda Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde kadınlar plajı inşa ediyoruz. Tuvaleti, soyunma kabini, duş alma yeri, namaz kılmak ve ibadet yapmak için mescidi, insanların yiyip içmesi için küçük bir kafeteryası olan bu tesisler; özellikle karma olarak plajlardan istifade etmek istemeyen, denize girmek istemeyen hanımlara yönelik olacak. Bu projelerin tamamını bayrama yetiştireceğiz. Bunları yapmakla kalmayacağız. Bizim özellikle soyunma, tuvalet ve duş kabini yapmamız lazım ki,  gerek burada yaşayan hemşerilerimiz gerekse dışarıdan gelen turistler veya gurbetçilerimiz; Antalya’da, İstanbul’da nasılsa bu güzel denizden ve plajlardan da o şekilde yararlansın. Bunun alt yapısını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

ÜNYE ÇAMLIK YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR…

 

Ünye Çamlık bölgesi ile ilgili de bilgiler veren Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, daha önce Çamlık’ta büyük bir enkaz yığını olduğunu söyleyerek; “Orada bir motel vardı. İnsanların ortamdan rahatsız olması üzerine arkadaşlara burayı temizlemeleri yönünde talimat verdim. Yaklaşık 2 bin metre olan bu kapalı alana bir tane çok amaçlı salon ve bir tane de restoran olmak üzere 600 kişilik çok amaçlı salon inşa edilebilir ve burada toplantılar yapılabilir. Ağaç boyunu geçmeyecek yükseklikte, çamlığın görüntüsünü bozmayacak biçimde yapılar inşa etmek için, Çamlık’taki insanların ve Ünye halkının Çamlık’ta piknik olarak yürüyüş yollarını kullanması için, sadece bu mevcut motelin olduğu yerde bir proje çalışması başlattık ve bitmek üzere. Bu proje yaklaşık 6 milyon liralık bir maliyetle tamamen klasik Türk mimarisi ile yapılıyor. Ancak Ünye Çamlık’ta düşündüğümüz sadece bir bina değil. Orada daha önceki belediye tarafından yapılan güzel şeyler var, onları tekrar yıkıp bozmak gibi bir düşüncemiz yok. Planlarımıza göre önümüzdeki Temmuz ayında bir aksaklık olmazsa burayı hizmete açılmış oluruz” şeklinde konuştu.

 

MAVİ BAYRAK İÇİN MÜRACAAT ETTİK…

 

Terminalin karşısında bulunan Kırkevler Plajı ile ilgi çalışma yürüttüklerini de belirten Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu; “Ünye Çimento’nun sapağından Atatürk Parkı’na kadar olan kısma zaten biz çevre düzenlemesi yapacağız. Üst geçidin arka tarafında, mavi bayrak için müracaat ettik. Orada bir alan vardı, arkadaşlar oraya özellikle yazın terminalde otobüs bekleyen insanların da yararlanabileceği büfe gibi bir müştemilat yapıyor. Özellikle çimento kavşağında güzel bir çevre düzenlemesiyle Ünye’ye girişi sağlamak istiyoruz” dedi.

 

FEVZİ ÇAKMAK MEYDAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR…

 

Ünye için yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerinin altını çizen Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu, “Ünye Belediye Başkanımızın, Meclis Üyelerimizin, İlçe Başkanımızın da talebiyle Fevzi Çakmak Meydan Projesi üzerine arkadaşlarımız çalışıyor. Şehrin doğu kısmı geride kalmış, orada nefes alacak alan yok. Oysa burası aynen Cumhuriyet Meydanı gibi bir meydan olabilir. Bir tane Ulubey’de, bir tane de Perşembe’de olmak üzere biz iki tane meydan yaptık. Yaptığımız meydanları açılışa gelen arkadaşlarımız görmüştür. Gerçekten birinci sınıf kalitede meydanlar yaptık. Burası da Ünye’nin ikinci bir kent meydanı olmaya aday” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK CAMİ YANINA KAPALI ÇARŞI YAPILACAK…

 

Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu konuşmasının devamında Büyük Cami yanına kapalı çarşı inşa edeceklerini söyleyerek, bu projenin de Ünye Belediye Başkanı tarafından talep edildiğini belirtti. Proje kapsamında eski Selçuklu mimarisinde, asma katlı bir çarşı, kapalı çarşı düşündüklerini ifade eden Dr. Çöpoğlu; “Bununla ilgili proje çalışmalarını da bir firmaya verdik. Esasında bizim buralar yağışlı bölge ve kapalı alanlara çok fazla ihtiyacımız var. Burası da gerçekten miadını doldurmuş belediye dükkânlarıyla dolu. Tabi ki o insanlara da başka bir yer göstererek, insanlarımızı mağdur etmeden projeyi yapmak lazım. Çok fazla mekan kaplamayan fakat çok fazla ticari ünitenin olduğu, üzeri kapalı ve bir kaç yerden girişi olan bir çarşı planlıyoruz. Projesini arkadaşlarımız hazırlıyor. Aynen meydanlar gibi bu tarz çalışmaları aslında yer gösterilerek bütün ilçelerde yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının son bölümünde ise 752 km’lik asfalt yol ihalesinden bahseden Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu, çalışmaların devam ettiğini ve bu ihalenin Cumhuriyet tarihinde belediyelerin tek kalemde yaptığı çok büyük bir ihale olduğunu söyledi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön