29 / 04 / 2024

Orhangazi'de ilk özel okul açılacak!

Orhangazi'de ilk özel okul açılacak!

Orhangazili dört girişimcinin ortaklığında kurulacak özel okulu yapacak olan şirket kuruldu. Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. Başkanı Tuna Çokgüler, özel okul çalışmalarının sürdüğünü belirtti.



Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. Başkanı Tuna Çokgüler, özel okul çalışmalarının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü söyledi. Olukdere mevkisindeki 1 okul yapılması planlanan arsa için talep edilen özel imar izniyle ilgili sorunlar yaşandığını da belirten Çokgüler, "İtirazlar nedeniyle İmar Kanununa göre en çok yüzde 40 alanın terk edilmesi gerekirken, Büyükşehir Meclisi yüzde 55 terk yapmamıza karar verdi. İtirazlarımızla bu oran en üst seviye olan yüzde 40'a düşürüldü" dedi. 




30 AĞUSTOSTA TEMELİ ATILACAK 

Özel okul ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Tuna Çokgüler, Proje çalışmaları devam ederken bir yandan da yatırım teşvik belgesi için çalışıyoruz. 30 Ağustos'ta temel atmayı planlıyoruz. İnşaat yaklaşık 11 ay sürecek. 2016 Temmuz sonunda tamamlanmasını istiyoruz. Başka aksiliklerle karşılaşmazsak 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için kayıt alacağız" dedi. İlk olarak kreş ve anaokulundan oluşan okul öncesi, ilk ve orta okul olarak eğitime başlanacağını belirten Çokgüler, "Okul 8 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Burada ilk etapta 24 derslik planlıyoruz. Bunun yanında bin 800 metrekarelik rezerv alanımız daha var. Talep olması halinde bölümü de açacağız. Gerekirse Orhangazi için özel üniversite  yapmaya da hazırız" dedi. 

 



Yeni Dönem


Geri Dön