02 / 05 / 2024

Orhangazi'de yeni yerleşim alanları imara açılacak!

Orhangazi'de yeni yerleşim alanları imara açılacak!

Orhangazi'de uzun zamandır yaşanan yeni yerleşim alanı sorununun çözümü için Orhangazi Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar sürüyor. Çağlayan, "Yeniköy Kavşağı'ndan başlayarak Yeniköy yönüne doğru olan 130 bin metrekare araziyi değerlendireceğiz." dedi.



Orhangazi'de uzun zamandır yaşanan yeni yerleşim alanı sorununun çözümü için Orhangazi Belediyesi'nin başlattığı çalışmalar sürüyor. Bu amaçla uzun süredir çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan; Orhangazi'de yeni yerleşim alanına ihtiyaç olduğunu, Orhangazi'nin doğal konumu nedeniyle İznik Gölü Havzası ile Orman İşletmesi'ne ait alanlar arasında sıkışıp kaldığına dikkati çekerek; Orhangazi'nin yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Yeniköy Asil Çelik Yereşkesi'nin de hizmete girmesi bu ihtiyacın daha çok artacağına dikkati çekerek yeni arayışlar içinde olduklarını belirtti. 


130.000 M2 ARSA KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan bu amaçla Orhangazi sınırları için yoğun bir arayış içine girdiklerini belirterek; şu anda ilk aklımıza gelen; Orhangazi-Yalova yolu üzerinde Yeniköy Kavşağı'ndan başlayarak Yeniköy yönüne doğru olan yaklaşık 130.000 m2 araziyi değerlendirmek istiyoruz, dedi. Bu amaçla bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Çağlayan; bu bölgede yoğun bir araştırma yaparak bölgenin imara açılabilmesi için görünen engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Buna göre imar planlarımızı yeniden incelemeye açtık. Altyapı sorunları yaşamadan, herhangi bir imar engeli ile karşılaşmadan bu alnı Orhangazi'nin imarına kazandırmak istiyoruz, dedi. 


BELEDİYEMİZİN KAYNAKLARINI KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Neşet Çağlayan hafta sonunda yaptığı basın açıklamasında konuyu gündeme getirerek; Orhangazi'nin imarda arsaya ihtiyacı var. Orhangazi'ye yeni yerleşim alanları kazandırabilmek için imar alanlarına ihtiyacımız var. Bu konuda öncelikle Belediye kaynaklarını harekete geçirmek; imar yasalara ve imar yönetmeliklerine uygun olarak bu alanları yatırımlara açmak istiyoruz. Bu konuda asıl hedefimiz çağdaş yerleşim anlayışına uygun olarak planlı ve çağdaş yaklaşıma uygun olarak hazırlanmış projelerinin önünü açmak, dedi


Yenigün (Bursa)


Geri Dön