12 / 09 / 2024

Orka Grup'un hedefi haftada bir mağaza!

Orka Grup'un hedefi haftada bir mağaza!

Damat, Tween, D'S markalarıyla 100 milyon TL'lik ciroya ulaşan Orka Grup, çılgınlıklarıyla tanınan Lady Gaga'yı Türkiye'ye getirecek



Kendini 2005 yılında yenileyen ve Avrupa, Körfez ülkelerinden sonra ABD'ye hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, çılgınlıklarıyla adından sözettiren şarkıcı Lady Gaga'yı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Markası Tween ile ABD'li hiphopçı Akon'a marka yaratan Orakçıoğlu, Akon'la birlikte gelecek Lady Gaga'yla birlikte bir parti organize etmeye çalıştıklarını söyledi. Bünyesinde Damat, Tween, D'S gibi markaları bulunduran Orka Grubu'nun sahibi Süleyman Orakçıoğlu, geçen yıl Akon'a özel bir kreasyon için anlaşma imzalamıştı. Akon'un turne kapsamında Türkiye'ye davet ettiğini belirten Orakçıoğlu, Türkiye'de gençlerinin internet forumlarına konu olan Lady Gaga'yı da Türkiye'ye getireceğini söyledi. Orakçıoğlu, "Onlardan takvim bekliyorum. İkisinin de olacağı bir parti yapacağız. Sadece bunun için Türkiye'ye gelecekler" dedi.

ABD'YE ODAKLANACAK
Orakçıoğlu 100 milyon liralık büyüklüğe ulaşan grubunun planlarını da paylaştı. En önemli plan ise ABD... Avrupa'nın operasyon merkezinin Londra olduğunu, burada varolduklarını belirten Orakçıoğlu, ABD'de de güçlü olmak gerektiğini düşünerek yaptıkları planların gelen teklifle hızlandığını söyledi. Orakçıoğlu'nun aktardığına göre ABD'nin önemli tekstil fuarına, hiçbir ücret ödemeden çağrılan Avrupalı 10 markadan biri de Damat- Tween. "Bunu bir fırsat olarak kullandık" diyen Orakçıoğlu, "Fuara giderken 'En güçlü dağıtımcı kim' diye sorduk.10 tane isim belirledik. Koleksiyonlarımızla geldiğimiz fuarda görüşmeler yapıldı. Dünyada high end markaları satan Blue Agency diye bir dağıtımcıyla ocakta 5 yıllık anlaşma yaptık. Şubatta toptancılara, profesyonellere satışlar yapılmaya başladı" dedi.

Hedef haftada 1 mağaza açmak
ORAKÇIOĞLU krizle birlikte Türkiye'de alışveriş merkezlerinin bakış açılarının da mecburen değiştiğini belirtiyor: "Eskiden AVM'lerde yabancılara en iyi yerleri verirler ardından kalan 10-15 yeri 50 tane Türk firmasına teklif ederlerdi. Şimdi bu değişti. Hem AVM maliyetleri ucuzladı hem de yabancıların bir kısmı çekildi. 3 liraya mal ettiğimiz mağazalar yabancılar çıkıp da dekorasyon maliyetleri de azalınca 1 liraya indi. Hal böyle olunca biz de satış noktası sayımızı hızla artırma kararı aldık. Hedef haftada 1 mağaza açmak."

Çılgın giyim stiliyle gençlerin favorisi
ASIL adı Stefani Germanotta olan İtalyan asıllı Lady Gaga, 1986 New York doğumlu. 4 yaşından itibaren piyano çalmaya başlayan Lady Gaga, söz yazarlığı yaptığı sırada ünlü hiphopçu Akon'un dikkatini çekti. Akon'un da desteğiyle 2008'de 'The Fame' adlı ilk albümünü çıkardı. Akon'un 'Benim franchise performansım' dediği Lady Gaga, özel hayatında çılgın giyim stili, yaşam tarzı ve yüksek performanslı şovlarıyla tanınıyor.
Tarık Yılmaz / Sabah


Geri Dön