19 / 05 / 2024

Orsez, ürünlerine fotoselli kapıyı ekledi!

Orsez, ürünlerine fotoselli kapıyı ekledi!

Ürün yelpazesine fotoselli kapı çeşidini bu yıl eklediklerini Orsez Şirketler Grubu Ortağı Fatih Sivri, diğer yandan seksiyonel kapı üretimine de ağırlık vererek, ihracatı artırmak istediklerini söyledi.



Fatih Sivri, kapı alanında yüzde 30 büyüme hedeflerinin yanı sıra dış pazarda Avrupa, Kuzey Irak, Mısır ve Hindistan ağırlıklı ilerleme planladıklarının altını çizdi. 


Ayrıca, sınai gazlar, yangın güvenlik ve endüstriyel kapılar olmak üzere üç farklı sektörde iki farklı şirket ile çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Fatih Sivri, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinin ük işletmelerinden biri olarak kurulan firmalarının sınai ve medikal oksijen tüp dolumu ile faaliyetlerine başladığını dile getirdi. Kısa sürede gelişme gösteren faaliyet alanları kapsamında 2001'de yangın güvenliği alanına, son olarak 2010 yılında gerçekleştirilen yatırımlarla da endüstriyel kapı sistemleri sektörüne dahil olduğunu belirten Sivri, sınai gaz sektöründeki yatırımlarına 2009 yılında devreye aldığı azot, argon ve karışım gaz tesisleri ile devam ettiklerini, 2014 yılında bu sektörde yüzde 11, yangın güvenliğinde yüzde 25, kapı alanında ise yüzde 40 büyüdüklerini vurguladı. Sınai gaz alanında geçen yılki ciro hedefine tek projelik, 12'li tüp demeti imalatlarının katkısıyla ulaştıklarını anlatan Fatih Sivri, "Bu yıl ise yaklaşık yüzde 10'luk büyüme bekliyoruz. Yangın güvenlik alanında yine yüzde 25 büyüme öngörüyoruz. Kapı sektöründe ise yüzde 30 seviyelerinde büyüme bekliyoruz" diye konuştu. Bu yıl yaklaşık 2 milyon liralık makine ve üave tesis yatırımına gidecekleri bilgisini veren Sivri, "Cironun büyük çoğunluğunu kapı oluşturuyor olsa da bu yıl yatırım anlamında sınai gaz alanına odaklanacağız. İlave bina yatırımımız tamamlandığında kapalı üretim alanımızı 2 bin metrekareye ulaştıracağız" dedi. 



Hedef, OEM'lere çalışarak ihracata odaklanmak 

2014 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlarla kapı sektöründe önemli adımlar attıklarının altını çizen Fatih Sivri, bu yıl ürün gamlarına fotoselli kapı çeşidini de ekleyeceklerini ifade etti. Öte yandan bu yıl seksiyonel kapı üretimine de ağırlık vereceklerini belirten Sivri, endüstriyel otomatik kapı sistemlerinde pvc hızlı kapı, fermuarlı tip hızlı pvc kapı, otomatik kepenk, garaj kapüarı ve bahçe kapüarın imalat, montaj ve servis hizmetini sürdürdüklerini kaydetti. Bu yıl ise ArGe çalışmalarına yoğunlaşacaklarına dikkat çeken Sivri, "Yeni ürün gruplarımızla iç pazarın yanı sıra ihracatta da faaliyetimizi artıracağız. Avrupa, Kuzey Irak. Mısır ve Hindistan ağırlıklı ilerlemeyi planlıyoruz. Hedefimiz, iç pazarda OEM'lere çalışıp, ihracata odaklanmak" dedi. Sivri, bu yıl şubat ayında Almanya'da gerçekleştirilen R+T Yapı İnşaat Fuarı'na katüarak, kapı sektöründe yeni ihracat pazarları arayışına da girdiklerini ifade etti.



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön