23 / 12 / 2024

İzole Kiremit ürünlerine 35 yıl garanti veriyor!

İzole Kiremit ürünlerine 35 yıl garanti veriyor!

Türkiye’nin ilk renkli kiremit fabrikasını kurarak 1996’da faaliyete başlayan İzole Kiremit, ürünlerine 35 yıl garanti veriyor. Firma bu yıl sonuna kadar kapasitesini yüzde 40 arttırmayı planlıyor...




Türkiye’nin ilk renkli kiremit fabrikasını kurarak 1996’da faaliyete başlayan İzole Kiremit, ürünlerine 35 yıl garanti veriyor. Ar-Ge laboratuvarlarında yeni çatı sistemleri ve ürünleri konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan İzole Kiremit Genel Müdürü Hasan Kuşoğlu, çevreye zarar vermeyen atıksız üretim teknolojisini sektörü ile tanıştıran firma olarak, yenilikçi yüzünü bu konuda da gösterdiklerini ifade etti. Kuşoğlu, “Ege serisi ve Efes serilerinde iki farklı doku ve geniş renk yelpazeleri ve yaygın bayilik ağımız sayesinde tüm Türkiye’de bilinen ve tercih edilen bir kiremit markası olduk. Müşterilerimizin sağlıklı bir çatı altında güvenle yaşaması için ürünlerimize 35 yıl garanti veriyoruz” diye konuştu.


2013’ü yeniden yapılanma yılı olarak belirlediklerini ifade eden Hasan Kuşoğlu, bu yıl planladıkları büyük yatırımlar öncesi, ön hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi. Yıl sonundan önce kapasiteyi yüzde 40 artırmak için makine siparişlerini verdiklerini aktaran Kuşoğlu, “2014 yılında makinelerin uyum süreci için çalışacağız. Sektörle ilgili yeni bayilik ve distribütörlükler için görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca kendi hammaddemizi üretme ve yeni bir kiremit fabrikası daha kurma düşüncemiz var” dedi.


İzole Kiremit’in 1996 yılında tamamen yerli sermaye ile kurulan Türkiye’nin ilk renkli kiremit fabrikası olduğunu anlatan Kuşoğlu, “30 bin metrekare alan üzerine kurulu, yıllık üretimi 1 milyon metrekare olan ve tamamen otomatik üretim yapan fabrikamızda gün geçtikçe artan üretimimizin yanı sıra, kaliteden ödün vermeyerek TSEN 490, ISO 9001 ve CE belgeleri ile yüksek standartlarımızı ortaya koyduk” ifadesini kullandı.


“Firmalar Ar-Ge’ye pay ayıramıyor”


Çatı sektöründe Ar-Ge’ye ayrılan bütçenin çok düşük olduğunu dile getiren Hasan Kuşoğlu, firmaların Ar-Ge’ye ayıracak parayı kazanamadıklarını ve dolayısıyla Ar-Ge yapamadıklarını söyledi. Sektörde faaliyet gösteren firmaların dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri takip edip uyguladığını, fakat sektör örgütleri ve üreticilerin bu gelişmeleri yeteri kadar son kullanıcıya ulaştıramadığını vurgulayan Kuşoğlu, “Görsel ve yazılı medya bu yenilikleri uygulayıcıya ya da tüketiciye ulaştırmakla kalmayıp bunların eğitimi verilmeli. Devlet ile birleşip eğitim programları geliştirmeli ve bunların kontrolü olmalı. Sektör ve örgütler ne kadar yatırım yapsa da bu yeterli olmuyor. Devletin bu konuda ki desteği artmalıdır” görüşünü aktardı.


Sektörün en büyük sorununun eğitimli personel eksikliği olduğuna dikkat çeken Hasan Kuşoğlu, bugün ehliyetli ya da ehliyetsiz herkesin çatı uygulaması yapabildiğini belirtti. Türkiye’de yılda binlerce çatı tadilatı yapıldığına işaret eden Kuşoğlu, “Bu ülke ekonomisine ağır bir yük. Bunun sebebi uygulama hataları ve eksikleri, yani eğitim yetersizliği. Devlet binalara nasıl yalıtım yeterlilik, deprem dayanıklılık belgesi istiyorsa, çatı uygulamaları için benzer bir belge istemeli. Eğitim ve ehliyetli usta yetiştirilmesi konusunu, kademeli olarak meslek liselerinden itibaren başlatarak oturtabiliriz. Şu an mevcut çalışanlar ise eğitim programlarına tabi tutulup uygulamalarda ustalık, yeterlilik gibi belgeler verilebilir. Bu belgelere sahip olmayanlar çalıştırılmamalı” şeklinde konuştu.


Çatı aralarının atıl ve bakımsız olduğunda da bahseden Kuşoğlu, binalarda çatı aralarında yaşam alanı olmadığını ve yönetmeliklerin buna tam olarak müsaade etmediğini, ilgili kanunlar çıkarılıp yönetmelikler ile çatı aralarının yaşanabilir seviyeye çekilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Kobiden


Geri Dön