03 / 05 / 2024

Topkar Endüstri Grubu, armatürde 6 yıl garanti veriyor!

 Topkar Endüstri Grubu, armatürde 6 yıl garanti veriyor!

Endüstri Grubu'nun amiral gemisi Adell Armatür ve Vana Fabrikaları, sektöründe 6 yıl garanti uygulayarak fark yarattı ve pazar payını yüzde 15'e çıkardı. 31 yıldan bu yana sektörde faaliyet gösteren şirket, üçüncü kuşak tarafından yönetiliyor





Endüstri Grubu'nun amiral gemisi Adell Armatür ve Vana Fabrikaları, 39 ülkeye ihracat gerçekleştirerek dünya markaları arasında edindikleri yeri daha da güçlendirme hedefi ile yoluna devam ediyor.



İnşaat sektörünün tamamlayıcılarından biri olan armatür sektörü yerli-yabancı firmaların faaliyet gösterdiği bir sektör olarak biliniyor. Son yıllarda kaliteli ürünleri ve değişik tasarımları ile dikkat çeken yerli markalar da bu pazardan ciddi pay almaya başladılar.


Bunlardan biri de sektörde 6 yıl garanti uygulamasına başlatarak pazar payını yüzde 15’lere çıkarmayı başaran Adell Armatür.


Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, üretimini gerçekleştirdikleri banyo ve mutfak armatürlerine sektörde ilk defa 6 yıl garanti vererek pazar paylarını yüzde 15’lere çıkardıklarını söylüyor.


Şirket olarak geliştirdikleri iş modellerinde müşteri hizmetlerinin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Topçu, müşteri hizmetlerine verilen önem gereği Türkiye’de ISO 10002 Müşteri Hizmeüeri Yönetim ve Şikayet Sistemini ilk kez kendilerinin kurduğunu, sistem dâhilinde müşteri memnuniyet oranlarında çok güzel gelişmeler elde ettiklerini belirtiyor.


Topçu “Gerek 6 yıl garanti uygulaması, gerek geliştirilen ürün mimarisi, dağıtım kanallarındaki gelişmelerin sağladığı ivme ile 2012 yılında da büyümemiz devam edecek. Her yeni günümüzü bir önceki günümüzden büyük kılmanın çabası içerisindeyiz” diyor.


31 yıllık şirket


Topçu, 31 yıllık tecrübe ile üçüncü kuşağın yönetiminde faaliyetlerini sürdürdüklerini, kaliteden, müşteri hizmetlerinden ödün vermeden her zaman

ileri teknoloji ile üretim yaptıklarını söylüyor.


Ürün çeşitliliği, satış rakamları açısından sektörün ilk büyük üç firması arasında yer almaktan mutlu olduklarını, bu yıl yapılacak çalışmalarla çıtayı daha yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Topçu, 39 ülkeye yaptıkları ihracat ile dünya markalan arasında edindikleri yeri daha da ileriyi taşıyacaklarını vurguluyor.


Topkar Endüstri Grubu olarak ürün yelpazelerinde yapı grubunda banyo, mutfak 

armatürleri, duş sistemleri, mekanik tesisat elemanları, su yolu ekipmanları, evyeler ısı grubunda panel radyatörler, doğal gaz sobaları ve endüstriyel

ürünler grubunda ise endüstriyel vanalar, akış kontrol sistemleri, aktüatörler bulunduğuna dikkat çeken Topçu şunları söylüyor:


Geliştirdiğimiz yenilikçi/inovatif ürünlerimizle hem konfor, hem sudan, yakıttan ve hatta zamandan tasarruf sağlıyoruz. İnovatif termostatik bataryalarımızla ISO Sürdürülebilir Çevre Dostu Ürün ödülü kazandık. Engellilere, yaşlılara, çocuklara yönelik özel ürünlerimizle desteğe muhtaç özellikle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırdık. Yaratıcımızın biz dünya mensuplarına büyük bir hediye olarak gönderdiği en önemli doğal kaynak olan suyun sevilmesi, sevdirilmesi, kullanım bilincinin kazandırılması anlamında üniversitelerimizde, orta eğitim kuramlarında, özel şirketlercle eğitim çalışmaları yapıyoruzifiu yolla doğra su kullanım alışkanlıklarının kazandırılmasına destek verilecektir. Ayrıca yapmış olduğumuz Ab-ı Hayat Su Kültürü Koleksiyonu’muz ile açtığımız sergilerle müzelere gidemeyen vatandaşımızı eşsiz Anadolu Su ve Hamam Kültürü ile tanıştırıyoruz. Yayınladığımız referans kitaplar, yaptığımız çalışmalarla su kültürü noktasında bir kalıcı hafıza oluşturarak, geleceğe taşımak, köprü olmak istiyoruz.


120 milyon TL ciro


Armatür ve yapı malzemeleri sektörünün önemli şirketlerinden yüzde yüz yerli marka Adell Armatür bilişim teknolojilerine yaptığı yatırımlarla iş süreçlerini hızlandırdı. Onlarca yazılımcının bir araya gelmesiyle hazırlanan yeni sistem sayesinde sevkiyat hızı yüzde 300 oranında artarken günde 200 sipariş hazırlayabilir hale geldi. Üretim ve satış kapasitesi yüzde 30 arttı.


Adell Armatür ve Vana Fabrikaları A.Ş bir yandan kurumsal alt yapısını yenilerken diğer yandan da yaptığı lojistik yatırımları ile sipariş-üretim-sevkiyat ve satış sonrası süreçlerini iyileştirdi. Yapılan yenilikler sayesinde 2011 cirosu 100 milyon TL’ye yaklaşan Adell Armatür, 2012 yılında ise verimlilik, yabancı bir markanın satın alınması ve ihracat rakamlarının artırılmasına odaklandı.


Lojistikte geliştirmiş oldukları ve HSP olarak tanımladıkları hızlı sevkiyat programı ile zamanında ve hızlı teslimat performanslarını arttırıyor. 2012 ciro hedefi 120 milyon TL olarak belirlendi. Yeni yazılım ile artık tüm süreçler el terminalleriyle takip edilebiliyor. Lojistik deposunda 7 bin paket stoklanarak saatte 250 koli sevkiyata hazır hale getiriliyor. Böylece iş süreçleri yüzde 300 daha hızlı tamamlanıyor. Sevkiyat gönderim hatası sıfıra yaklaşırken dinamik depo sistemi ile ürünlerin depo içerisindeki izlenebilirliği sağlandı. Müşteriler ve satış yetkilileri süreçleri online olarak görebiliyor. MYP Malzeme Yönetim Programı ile hammadde girişinden sevkiyata kadar tüm süreçlere ait operasyonlar, süreçler iyileştiriliyor.


Üçüncü kuşağın da yönetimde yer almasıyla ustalık dönemine girdiklerini belirten Topçu, “2012 yılı için temel hedefimiz bu başarımızı ve performansımızı sürdürülebilir kılmaktır”diyor.


Firmalarının iç pazarda her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Topçu sözlerini şöyle sürdürüyor:


Gerek iç pazarda ve gerekse dış pazardaki pazar payımız her gün yükselmeye devam edecektir. Dağıtım kanalımızda iç satışlarımızı oluşturan bayi kanalımız ve zincir marketleri, dış satışlarımızı oluşturan dış projeler ve ihracatımızı geliştirerek büyüyeceğiz. Banyo ve mutfak konseptinde ürün çeşitliliğimizi ve hizmetleri çeşitlendireceğiz. İnovasyona, tasarıma ve Ar-Ge’ye daha çok önem vereceğiz. 


30 ülkeye ihracat 


Topkar Şirketler Grubu amiral gemilerinden olan Adell Armatür, banyo ve mutfak armatürleri, banyo duş sistemleri, mekanik tesisat ürünlerinde lider markalardan biri olarak 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor, iç piyasada zincir marketlerde, bayi kanalında yurda yayılmış bin 500 satış noktasında müşterileriyle buluşuyor. Pek çok nitelikli ve markalı konutta, ticari yapılarda insanları yaşam kaynağı olan su ile buluşturuyor. Ab-ı Hayat Su Kültürü Koleksiyonu ve Eğitim çalışmaları ile suyu sevdirmeye ve geçmiş ile gelecek arasında köprü olmaya çalışıyor.



Mortgage


Geri Dön