22 / 05 / 2024

Orta Doğu ve Körfez’e ihracat 25 milyar doları buldu

Orta Doğu ve Körfez’e ihracat 25 milyar doları buldu

Bu senenin dokuz aylık döneminde en fazla ihracat 7 milyar 507 milyon dolarlık pay ile birlikte Irak'a gerçekleşti. İşte detaylar…



EN FAZLA ARTIŞ SUUDİ ARABİSTAN'A

Orta Doğu ve Körfez coğrafyasına yapılan ihracat, bu senenin ocak-eylül döneminde 2021 yılının aynı dönemine göre de 13 ülkede artarken iki azalış gösterdi.

Bu zaman diliminde en fazla ihracat artış da yüzde 180 ile Suudi Arabistan'a yapıldı.

Bahsi geçem zaman diliminde, Lübnan'a yüzde 91,4, Katar'a yüzde 58,7, KKTC'ye yüzde 48,9, BAE'ye yüzde 33,1, Filistin'e yüzde 30,3, Irak'a yüzde 22, Bahreyn'e yüzde 21,8, İsrail'e yüzde 19,3, Ürdün'e yüzde 18,8, Kuveyt'e yüzde 9,1, İran'a yüzde 7, Suriye'ye yüzde 0,6 ihracat artışı kayıtlara geçti.

Yemen'e ihracat ise yüzde 2,9, Umman'a ihracat da yüzde 7,3 azalış kaydetti.

Orta Doğu ve Körfez ülkelerine senenin dokuz ayında gerçekleştirilen ihracatın iller bakımından dağılımı göz önüne alındığında İstanbul'dan bu coğrafyaya gerçekleştirilen dış satımının ise 10 milyar 727 milyon dolar olduğu kaydedildi.

İstanbul bu tutar ile Orta Doğu ve Körfez ülkelerine gerçekleştirilmiş olan dış satımın 43,5'ini karşıladı.

Orta Doğu ve Körfez coğrafyasına en fazla şekilde ihracatı 3 milyar 941 milyon dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü yapmış oldu. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünün de ardından en fazla dış satım 3 milyar 295 milyon dolar ile hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamullerinden gelmiş oldu.

Bu sektörleri 2 milyar 805 milyon dolar ile çelik, 1 milyar 822 milyon dolar ile mobilya kağıt ve orman ürünleri, 1 milyar 408 milyon dolar ile elektrik ve elektronik sektörleri izledi.

Orta Doğu ve Körfez’e ihracat 25 milyar doları buldu

1.250 lira yardım parası verilecek! PTT’den alabilirsiniz! Aile Destek Ödemeleri ne zaman verilecek?

Gram altının 1.060 lira olacağı tarihi açıkladı! Dolar 9-10 lira…

Japon Yeni’nden kayıp üstüne kayıp! Tarih yazılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön