13 / 05 / 2024

Orta gelirli konut projesi ne zaman başlayacak? Orta gelir konut kampanyası başvuru tarihleri belli oldu mu?

Orta gelirli konut projesi ne zaman başlayacak? Orta gelir konut kampanyası başvuru tarihleri belli oldu mu?

Orta gelirli konut kampanyası gündemde yer alan konuların başında geliyor. Vatandaşlar özellikle bu kampanyanın ne zaman başlayacağını sorguluyor. İşte konuya dair detaylar!



ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI NEDİR?

Bu konuda daha önce yapılan İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını yineleyen bakanlar, Bugün de orta gelirli vatandaşlarımızın konuta erişimini kolaylaştırmak amacıyla tasarladıkları Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Programı'nın ayrıntılarını paylaştı.

İşte Orta gelir konut kampanyasına dair araştırılan diğer sorular ve yanıtları…

ORTA GELİRLİ KONUT PROJESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orta gelirli konut kampanyası 16 Ocak Pazartesi günü başlayacak. NTV'nin haberine göre; ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Ayrıntıların açıklanmasından sonra gözler başvuru tarihlerine ve sürecine çevrildi.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASINA BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Açıklama doğrultusunda orta gelirliye konut kampanyası başvuruları yarın yani 16 Ocak tarihinde başlayacak. Konut almak isteyen bulduğu daire ile banka ya da katılım bankalarına başvuru yapılabilecek. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetlenmesi yapılacak ve uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

ORTA GELİRLİ KONUT PROJESİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Orta gelirliye konut kampanyasında herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak. 16 Ocak itibariyle yani yarın konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız bir şekilde konut kredisi alma hakkı elde edebilecekler.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

18 yaş üstü olan vatandaşlar, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu kampanyadan isterse yararlanabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen kişiler 1 sene o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli değildir.

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

 


Geri Dön