09 / 05 / 2024

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler faydalanacak? İşte orta gelirliye konut hamlesinin detayları...

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler faydalanacak? İşte orta gelirliye konut hamlesinin detayları...

Ev sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen projenin detayları netleşmeye başladı. Peki, Orta gelirliye konut projesi kimleri kapsıyor?



"5 YIL KONUTU SATMAMA" ŞARTI PLANLANIYOR

Projeden faydalanan için evini belirli bir süre satamayacak. Eğer bir değişiklik olmazsa bu sürenin 5 sene olması bekleniyor. Amaç ise uygun imkanlardan faydalanıp daha yüksek fiyatlarla hem kar etmeye çalışıp hem de piyasadaki fiyatların yükselmesine sebep olabilecek fırsatçıları engellemek.

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler faydalanacak? İşte orta gelirliye konut hamlesinin detayları...

TÜRKİYE GENELİNİ KAPSAYACAK 100 BİN KİŞİYE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Projenin 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce proje için ''İyi bir mortgage diyebiliriz'' açıklamasında buunmuş ve "Çok özgün bir konut projesi olacak" demişti.

ORTA GELİRLİYE KONUT PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca düzenlenen "Uluslararası 3'üncü Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni"nde konuşan Bakan Kurum'dan dikkat çeken orta gelir grubu konut projesi açıklama yapıldı.

Bakan Kurum'un açıklamalarında şu detaylar yer aldı:

Orta gelirliye konut kampanyası için son safhaya geldiklerini söyleyen Bakan Kurum "Yılsonu ve yeni yılın ilk günlerinde açıklayacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bankalarımızla çalışıyoruz" dedi.

Konut arzının artırılmasına yönelik bir finansal destek istediklerine vurgu yapan Kurum "Diğer taraftan da ilk evini alacak vatandaşlara ayrıcalık sağlayacak güzel bir kampanya olması.

Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz kendi içinde de bu kampanyaları yürütecek. Orta gelirliye konut kampanyası için de kura sistemi yapacağız. Bu ilk defa olacak. Anadolu'daki tüm müteahhitlerimizle dalga dalga bu projeyi büyüteceğiz." diye ifade etti.

Evinin olup olmaması öncelik olacak. Evi olmayanlara pozitif bir ayrıcalık olacak. Bu vatandaşlarımızın kredi faiz oranları farklı olacak.

Gelir durumu da kıstas alınacak burada. Bu gelir limitlerinin altında kalacak vatandaşlarımız başvuru yapabilecek. Bu gelir limitleri daha belli olmadı.

Doğal gazda ocak ayı listesi kalem kalem hesaplandı! O tarifede indirime gidildi!

Ankara TOKİ 18 bin 450 konut için kura tarihi belli oldu!  Ankara  kura çekimi ne zaman yapılacak? 

TOKİ 2023 5.etap kura çekiliş tarihleri gün gün belli oldu! İşte il il peş peşe çekilecek 2023 Ocak TOKİ kura takvimi


Geri Dön