30 / 04 / 2024

Orta Ölçekli Sanayi Sitesi fabrika inşaatlarının yapımı sürüyor!

Orta Ölçekli Sanayi Sitesi fabrika inşaatlarının yapımı sürüyor!

Seyhan ilçesinde 2004 yılında temelleri atılan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, 107'si bitmiş, 46'sı devam eden toplamda 350 fabrikaya hizmet verecek yapısı ile şimdi Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda ilerliyor...



Adana Metal Sanayi içerisinde kurulan ve toplamda 1 milyar lira yatırım hedeflenen Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, 5 Ekim Cumartesi günü açılışı yapan Başbakan Erdoğan tarafından övgüler aldı. 

Başbakan, konuşmasında sitenin sahiplerinden Mehmet Başpmar'a defalarca teşekkür etti. Seyhan ilçesinde 2004 yılında temelleri atılan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, 107'si bitmiş, 46'sı devam eden toplamda 350 fabrikaya hizmet verecek yapısı ile şimdi Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda ilerliyor. Site öncelikli olarak, yedek parça, plastik, metal, makine üretimi alanında faaliyet gösterecek. 


107 FABRİKA YAPILDI 


HT Güneyli'ye tesis hakkında bilgiler veren sanayi sitesinin kurucularından iş adamı Mehmet Başpınar ile siteye fahri olarak teknik danışmanlık yapan, İnşaat Mühendisi, AK Parti Î1 Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara, 350 orta ölçekli fabrikanın  Adana  ekonomisine kazandırılacağını söyledi. Toplam 1100 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde şuana kadar her biri 1500 metre kare alan üzerine oturtulmuş 107 fabrikanın yapıldığını anlatan Zafer Kara, halen 46'sı devam eden birçok bina inşaatının yapılacağını, site inşaatının bittiğinde ise 350 orta ölçekli fabrikanın Adana ekonomisine kazandırılmış olacağını söyledi. 

Projeye gönüllü olarak teknik destek veren Zafer Kara, sanayi alanının şehir merkezine yakınlığının siteyi bir cazibe merkezi haline getirdiğinin altını çizerek, " Burası bin 500 metrekarelik 350 işyeri kapasiteli. Her bir işletmede ortalama 40-50 kişi istihdam edilecek. 


Organize Sanayi'de çalışan insan sayısı 25 bin, burası tam kapasite ile çalışmaya başladığında ise 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. Şu anda aktif fabrika sayısı 107, diğerleri proje halinde ya da inşaatı devam ediyor. 

Hedefimiz 5 yıl içerisinde 350 işletme inşaatının tamamını bitirmiş olmaktır. 2018'de burada 20 bin işçi kapasitesine ulaşmak. Sitedeki her bir işletme yaklaşık 1.5 milyon inşaat maliyeti, 1.5 milyon da teçhizat ve makinelere gitse her bir işyeri için 3 milyon liralık bir yatırım olacaktır. 

Genel Toplamda ise 1 milyar TL civarı bir yatırım söz konusu" dedi. 


Son 5 yılın en iyi yatırımı 


Sitenin şu an gönüllü başkanlığını yapan İşadamı Mehmet Başpınar, sanayideki tesislerin kapasitesini büyütmek için dokuz yıl önce gönüllü olarak başladıkları bu adımın yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

Sitenin önümüzdeki birkaç yıl içinde Adana Hacı Organize Sanayi Bölgesi ile yarışacağına dikkat çeken Başkan Mehmet Başpınar, sanayicilerin ciddi yatırım ve büyüme isteğiyle karşılaştıklarını hatırlattı. Adana'nın son beş yılının en büyük yatırımını gerçekleştirdiklerini savundu. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön