29 / 04 / 2024

Ortadoğu İnşaat ve Tarım Fuarları başarıyla tamamlandı!

Ortadoğu İnşaat ve Tarım Fuarları başarıyla tamamlandı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Fuar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Deniz 2019 bahar döneminde düzenlenen inşaat ve tarım fuarları hakkında açıklamalarda bulundu.



Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Fuar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Deniz 2019 bahar döneminde yapıldığı ile ilgili inşaat ve tarım fuarları hakkında bilgi verdi.

Güneydoğu Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deniz, Türkiye’de yapılan inşaat fuarlarının katılımcı ve ziyaretçi sayıları ile kıyaslandığında Diyarbakır 9. İnşaat Fuarı'nın büyük ilgi gördüğünü, Türkiye’den 23 farklı ilden katılımcı ve ziyaretçi aldığını ifade etti.

Fuara Erbil, Duhok, Süleymaniye, Musul, İran, Mısır ve Almanya’dan ziyaretçilerin katıldığı bilgisini veren Deniz, fuar firmaları ile işbirliği görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

Her yıl mart ayında gerçekleşen fuarın bu yıl da katılımcı ve ziyaretçi firma sayısı açısından büyüme kaydettiğini söyleyen Deniz, bu yıl fuarı 23 bin 500 ziyaretçinin katıldığını belirtti.

Tarım fuarının bu yıl 10. Sunun düzenlendiğini ifade eden Deniz, bu fuarı da 125 bin ziyaretçinin ziyaret ettiğini ifade etti. 115 firmanın katıldığı fuarda geçen yıla göre katılımcı ve ziyaretçi sayısı açısından yüzde 10’luk bir büyüme yapıldı.

Bu fuarı da Türkiye’de 25 ilden firmaların ziyaret ettiğini söyleyen Deniz, yurtdışından Duhok, Kerkük, Süleymaniye, İran, Ürdün, Kamerun ve Gürcistan alım heyetlerinin olduğunu ve yapılan ikili görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade etti.

2019 yılında yapılacak fuarlar hakkında açıklamalarda bulunan Deniz, “ Eylül ayında Kitap fuarı, Ekim ayında evleniyoruz ve kozmetik fuarları ve kasım ayında gurme fuarlarını düzenliyoruz. Ayrıca medikal sektörüne hitap edecek yeni bir fuar organizasyonu için çalışma yapıyoruz. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz fuarlar ile sadece fuar yapılan sektörlerde değil kentin turizm, konaklama, yeme içme vb. farklı sektörlerine de katkıda bulunuyoruz. “ diye konuştu.

Deniz, sözlerini Tüyap ve fuarlara katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ederek tamamladı.


Geri Dön