11 / 05 / 2024

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!



Journal of Consumer Resource dergisindeki araştırmada pek çok çift gözlemlendi. Araştırma içerisinde bulunan çiftlerin dörtte üçünün beyaz, yüzde 12’sinin siyahilerden meydana geldi. Ortalama ev gelirlerinin 50 bin dolar ve çiftlerin yüzde 10'unun ise çocuk sahibi olduğu bilgisi de verildi.

Araştırmacılardan Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde yer alan Jenny Olson, ilk kez evlenmiş olan 230 eşin, belli bir süre ilk olarak ayrı banka hesapları ile başladıklarını, daha sonraki zaman diliminde ise katılımcıları 3 gruba ayırdıklarını ifade etti. Olson, birinci gruba ayrı banka hesapları ile devam etmeleri, ikinci gruba ortak hesaba geçmeleri halinde ise üçüncü gruba da buna kendilerinin karar vermelerine yönelik de direktif verildiğini bildirdi.

DAHA YOĞUN HİSLER!

Ortak banka hesabı açmaları iletilen çiftlerin, ayrı hesaplara sahip bulunanlara göre aralarındaki bağın önemli ölçüde daha çok güçlendiğini gözlemlediklerini dile getiren Olson, bu çiftlerin beraber olduklarını daha yoğun hissettiklerini söylediklerini kaydetti.

Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde yer alan araştırmacılardan Jenny Olson, ortak banka hesabı kullanmakta olan çiftlerin şeffaf, açık bir ilişkiye sahip olduklarını ve "Sana yardım etmek istiyorum nedeni ise buna ihtiyacın bulunuyor. Bana daha sonra yardım edip etmeyeceğini takip etmiyorum.” fikri ile hareket ettiklerini kaydetti. Ayrı hesapları bulunan çiftlerin ise finansal ilişkilerini "değiş tokuş" olarak gördüklerini açıklayan Araştırmacılardan Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nden Jenny Olson, ayrı hesaplar kullanan eşlerin birbirlerine karşı ise "Sana yardım ediyorum nedeni ise sen de daha sonra bana yardım edeceksin." tavrıyla hareket ettiklerine dikkati çekti.

Araştırmacılardan Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nden Jenny Olson, banka hesapları ayrı olan çiftlerin çoğunun potansiyel olarak ilişkilerinin bitmesinin daha basit yani kolay olduğu kanısına vardıklarını da son olarak sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön