27 / 05 / 2024

OSKİ 50 yıllık su sorununu çözdü!

OSKİ 50 yıllık su sorununu çözdü!

Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı OSKİ’nin, ilçelerdeki su sorununu çözmek adına başlatmış olduğu su arıtma tesislerinde bir bir sona geliniyor. Yapılan çalışmaların süresinden önce bitirilmesi hedefleniyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı OSKİ’nin, ilçelerdeki su sorununu çözmek adına başlatmış olduğu su arıtma tesislerinde bir bir sona geliniyor. OSKİ tarafından yapılan her bir yatırım gün aşırı yerinde takip edilerek çalışmaların süresinden önce bitirilmesi hedefleniyor.


Korgan'ın su ihtiyacını gidermek ve daha kaliteli bir su hizmeti sunmak için yapımına 4 ay önce başlanılan su arıtma tesisinde sona gelindi.


Korgan Belediye BaşkanıTuncay Kiraz, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Yatırımlar Daire Başkanı Hüseyin Geldi, OSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ali Akkiraz, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Biliş ve Daire Amirleri bitmek aşamasında olan tesis çalışmalarını yerinde inceledi.


Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, su arıtma tesisinin bitmek üzere olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir su içireceğiz. Ben bu yatırımı Korgan’a kazandıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve OSKİ müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Korgan’a son sistem bir arıtma tesisini kazandırdık. Aralığın sonunda yani 2015 yılında damacana suyu kalitesindeki bir suyu musluklarımızdan içeceğiz. Tepealan Mahallemizin suyu da burada arıtılacak ve onlarda temiz suyun tadını alacak. Biz 50 yıllık çözülemeyen bir sorunu çözüyoruz” dedi.


OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ise 24 kilometrelik bir su hattı çekerek Tepealan Mahallesinin su sorununun çözeceklerini ve bu işin ihalesini ise Mart ayında yapacaklarını söyledi.



Mir Kuzey


Geri Dön