02 / 05 / 2024

Osman Arı: Taşkent’e yapılan yatırımlar refah düzeyini yükselteceğiz!

Osman Arı: Taşkent’e yapılan yatırımlar refah düzeyini yükselteceğiz!

Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, ilçede yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlar ile planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Arı, "İlçe halkının huzuru ve mutluluğu için çok çalışıyoruz" dedi



Osman Arı, "Taşkent bizim için değerlidir. Taşkent’e yapılan yatırımlar ile ilçemizin refah düzeyini yükselterek, insanlarımıza daha yaşanılabilir bir Taşkent sunacağız. Sosyal belediyecilik demek, vatandaşlarına asgari düzeyde bir yaşam standardı sağlamayı hedefleyen ve bu hedefi insan hakları ilkelerine bağlı olarak, insan onuruna yakışır bir şekilde sunmak demektir. Biz de Taşkent Belediyesi olarak insanımıza verdiğimiz hizmetleri görev değil aşk bildik. Bu bağlamda zaman mevhumu gözetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için en güzel hizmetleri en kısa zaman diliminde sunmayı hedefliyoruz. 30 Mart 2014 tarihinden bu yana, yaklaşık 20 aylık bir sürede çalışmalarımızı gece demeden gündüz demeden sürdürmekteyiz. Belediye olarak bölge insanının mutlu olması, hizmetin bölge halkı tarafından aynı zamanda alınabilmesi için canla başla çalışıyoruz" diye konuştu.


İLÇEYE BÜYÜK HİZMET


Yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgi veren Arı, "Otel Pirlerkondu’nun tadilatı tamamlanarak 4 yıldızlı hale getirildi ve halkımızın hizmetine sunuldu. Taşkent Kültür Merkezi tamamlandı. Afşar Mahallesi Gençlik ve Kültür Merkezi tamamlandı. Taşkent İlçe Devlet Hastanesi açıldı. Acil bölümüyle birlikte 48 personeliyle 24 saat hizmet vermeye başladı. Asisst İletişim Merkezi 30 asistanla hizmet vermeye başladı. Belediyemizin talebi üzerine ilçemiz genelinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 100 kişi istihdam edildi.


İlçeye 2015 model bir greyder kazandırıldı. Cenaze aracı hizmete konuldu. Belediyemize 2015 model Komatsu marka iş makinesi, bir 4x4 pikap, bir çöp kamyonu alındı. Komisyonca devri yapılan 36 iş makinesi ve araç belediyemize geri kazandırıldı. Çetmi Mahallesi halı saha ve prefabrik soyunma odaları yapıldı. Balcılar Mahallesi halı saha ve prefabrik soyunma odaları yapıldı. Afşar Mahallesi halı saha ve prefabrik soyunma odaları yapıldı halkımızın hizmetine sunuldu. Kecimen Mahallesi ve Ilıcapınar Mahallesi çocuk parkı yapımı tamamlandı. Bolay Mahallesi içme suyu deposu yapıldı. Kecimen Mahallesi 631 metrelik içme suyu terfi hattının ihalesi yapıldı. Taşkent Şehir Lokantası yapımı tamamlandı" sözlerini kullandı. Kümülatif olarak 2 milyon lira esnaf ve personel alacağı ödendi. Özel İdare Binası (Lojman) belediyemize kazandırıldı. Belediyemize ait lojmanlarımızın tamamına kalorifer tesisatı döşendi. Çetmi Şelalesi çevre düzenlemesi tamamlandı. Kongul Mahallesi Taşpınar Mesire Alanı düzenlemesi yapıldı. Balcılar Mahallesi Boğaziçi Mesire Alanı ve yol düzenleme çalışmaları tamamlandı. Taşkent Turizm ve Kiraz Festivali kapsamında Fotoğraf Festivali ve Tarım Çalıştayını gerçekleştirdik. Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Döşüm konulu çalıştayı gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.


ÇOK SAYIDA PROJE VAR


108 dairelik  TOKİ  Konut İnşaatı yapımına başlandığını ve çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Arı, şunları söyledi: "Konutlar, Temmuz ayı içerisinde hak sahiplerine dağıtılacak. Taşkent Merkez kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Afşar Mahallesi içme suyu sıkıntısını gidermek için Çakıllı bük mevkiden su getirme çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Taşkent Merkez 90 Kişilik İmam Hatip Lisesi kız Yurdu yapımında sona gelindi. Afşar Göleti yapım projesi tamamlandı. Taşkent Borboğazı Göleti ihalesi yapıldı."  Proje aşamasında olan hizmetler hakkında da konuşan Arı, sözlerini şöyle tamamladı: "Taşkent Şehir Meydanı projesi yapıldı.2016 yılı Haziran ayında temeli atılacak. Meslek Yüksek Okulu ve Kampüs alanı yapım ihalesi yapıldı.2016 Nisan ayında temelini atacağız. Taşkent Küçük Sanayi Sitesi Projesi tamamlandı. Taşkent Ana cadde tanzim çalışmalarına Haziran ayında başlayacağız. Her türlü meyvenin depolanabileceği ve paketlenebileceği Meyve Alım ve Depolama Merkezi projemiz devam ediyor.  Balcılar Mahallesi Kiraz Alım Merkezi Projesi tamamlandı. Kıble kayası yaz kampı projesi tamamlandı. Taşkent Konağı Projesi yapım aşamasında. Taşkent Pirlerkondu Çarşısı projesi tamamlandı. Güneş Enerjisinden Elektrik Üretilmesi Projesi Mevka tarafından değerlendirildi, sözleşme aşamasında. Rüzgargülü Projesi ile ilgili proje çalışmaları devam etmektedir. Taşkent Belediyesi olarak önceliğimiz insan ve insanımızın geleceğe güvenle ve emin adımlarla yürümesidir."


Merhaba Gazetesi



Geri Dön