01 / 05 / 2024

Osman Ayık: Turizmde 2015 hedefi ilk 5!

Osman Ayık: Turizmde 2015 hedefi ilk 5!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ilk 10’a girme hazırlıklarını ilk tamamlayan sektör turizm oldu. 2015’te hedefimiz, ilk beşe girmek ve İtalya’yı geçmek” dedi...



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ilk 10’a girme hazırlıklarını ilk tamamlayan sektör turizm oldu. 2015’te hedefimiz, ilk beşe girmek ve İtalya’yı geçmek” dedi.


Akbank tarafından düzenlenen “Gelecek Turizmde”  toplantısı Marmaris’te yapıldı. Toplantıda konuşan Ayık, “Türkiye’nin bu yıl turizmde yüzde 6’lık bir artış yakaladı. Çevremizdeki bazı olumsuzlukların Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum” dedi.


Arap turist yüzde 50 arttı


“Arap turist sayısı, artık Türkiye’ye gelmeyen İsrailli turist sayısını telafi etti mi” sorusunu Ayık, şöyle yanıtladı:


“Etmedi ama önümüzdeki yıllarda ikisinde de artış devam  edecek. Farklılıklar Türkiye’yi çekim noktası haline getiriyor. Bu özelliğimizi kaybetmediğimiz sürece Ortadoğu için çekim merkezi olacağız. Örneğin Suudi arabistan’dan gelen turist sayısında  bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış söz konusu.”


Milliyet


Geri Dön