17 / 05 / 2024

Osman Benli: Erdek dalış turizminden beklediğini alamıyor!

 Osman Benli: Erdek dalış turizminden beklediğini alamıyor!

Erdek Dalış Kulübü hocası Osman Benli gazetecilere yaptığı açıklamada. Türkiye' nin ilk turizm merkezlerinden olan Erdek' in turizm gelirlerinde hissesine düşeni alamadığını söyledi...



Erdek Dalış Kulübü hocası Osman Benli gazetecilere yaptığı açıklamada. Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden olan Erdek'in turizm gelirlerinde hissesine düşeni alamadığını söyledi. 

Turizm gelirlerinde artışın ancak alternatif turizm olanaklarının oluşturulmasıyla sağlanabileceğini dile getiren Benli, bu kapsamda Erdek Dalış Kulübü olarak bir dizi çalışma başlattıklarını kaydetti. 

Önümüzdeki günlerde Seyitgazitepesi açıklarında batırılmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığından hurda gemi talebinde bulunduklarını dile getiren Benli. Deniz Kuvvetlerinin bu taleplerine onay vermesi halinde Erdek ve Ocaklar açıklarında var olan resiflere yemlerini ekleyerek dalış turizminin gelişmesine katkılar sağlayacaklarını söyledi. Son günlerde Bursa ve İstanbul'dan çok sayıda dalgıcın dalış yapmak için ilçeye geldiğini dile getiren Benli. Erdek Dalış Kulübü olarak dalış turizmi için ilçeye gelen yerli ve yabancı dalgıçlara gerekli ekip ve donanım desteği verdiklerini açıkladı. Benli.ilçe sakinlerinin dalış sporuna ilgilerini arttırabilmek için periyodik aralıklarla kurslar düzenlediklerini sözlerine ekledi.


Balıkesir Ekpres Gazetesi


Geri Dön