28 / 04 / 2024

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Bank Asya ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı Orhan Karakuş’un Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı, Ankara’da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu belirlendi.



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan Bank Asya ile firari emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı olan Orhan Karakuş, Ankara’da saklandığı evde yüklü miktarda para ve altınla yakalandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen avukat Karakuş, hakkında gözaltı kararı alındıktan sonra kayıplara karıştı.

EV DEĞİL DARPHANE

Yaklaşık iki yıldır aranan Karakuş’un Ankara’da saklandığı bilgisi üzerine emniyet ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. Karakuş, saklandığı evde 19 bin 125 dolar, 19 bin 250 avro, 100’er gramlık 3 külçe altın, 3 altın bilezik, 1 küçük altın, 1 Cumhuriyet altını ve 25 tane 1 dolar ile yakalandı.  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu savcısı tarafından sorgulanan Karakuş, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

BİR KALEMDE 2,5 MİLYON TL YATIRDI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra FETÖ üyeliğinden 8 yıl hapis cezası alan avukat Mehmet Rasim Kuseyri’nin yanında stajyerli yapan Karakuş, 2000'de kendi hukuk bürosunda avukatlık yapmaya başladı. FETÖ’nün firari emniyet mahrem imamı “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil’in 2017’ye kadar avukatlığını yapan Karakuş, aynı zamanda Bank Asya’nın da avukatları arasında bulunuyordu. 

SAYMAKLA BİTMİYOR

Kısa sürede edindiği servetle dikkatleri çeken Karakuş’un adına Ankara’da 2 daire, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi ile Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı olduğu öğrenildi. FETÖ elebaşının talimatıyla 2014’te özel bir bankadaki 2,5 milyon TL'sini bir kalemde Bank Asya’ya yatıran Karakuş, bankanın TMSF’ye geçmesiyle bütün parasını çekti. Karakuş’un aile bireylerinin de Bank Asya’da yüklü miktarda hesaplarının olduğu MASAK raporunda da belirtildi.

FETÖ’den el konulan binalar kamu hizmetinde kullanılacak! 


Geri Dön