07 / 07 / 2024

Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu'nun temeli Kasım'da atılıyor!

Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu'nun temeli Kasım'da atılıyor!

Türkiye'nin 57 ilinden daha büyük bir kent olan Osmangazi'de, yapılan plan değişiklikleri ve imar düzenlemelerinin ardından modern ve planlı şehrin en güzel örnekleri de bir bir ortaya çıkıyor.




Son sayım ile birlikte nüfusu 813 bin 262'ye yükselen ve bu rakamlarla Türkiye'nin 57 ilinden daha büyük bir kent olan Osmangazi'de, yapılan plan değişiklikleri ve imar düzenlemelerinin ardından modern ve planlı şehrin en güzel örnekleri de bir bir ortaya çıkıyor. Geniş cadde ve kaldırımları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, meydan ve parklar, kısaca modern ve planlı yapılaşması ile Yunueli-Güneştepe, değişen ve gelişen Osmangazi'nin en güzel noktalarından biri oldu. Yapılan plan değişiklikleri ve imar düzenlemelerinin ardından ortaya çıkan modern görüntü, Osmangazi'nin geleceğinin şekillenmesine de öncülük edecek. 


Çalışmalarını 'İnsan, Şehir ve Demokrasi' üçgeninde sürdürdüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Spor, sanat, kültür, sağlık, eğitim, tarihi mirasın korunup yaşatılması gibi, hayatın her alanına hitap eden projelerimiz, ortaya koyduğumuz şehircilik vizyonu ile birlikte yükseliyor. Kentsel dönüşüm alanında sadece Osmangazi'nin değil Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek çalışmalarımızda, proje aşamasından uygulama aşamasına geçtik. İhalesi yapılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar başladı. Bursa'ya değer katacak dünyanın ikinci tam panoramik müzesi Panorama 1326 Bursa'nın temellerini attık. Bursa'nın ilk, Türkiye'nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olacak tesisimizin temellerini de önümüzdeki ay atacağız" dedi. 



Olay Bursa



Geri Dön