01 / 05 / 2024

Osmangazi'de 2 kaçak bina yıkıldı!

Osmangazi'de 2 kaçak bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilen Kayhan Mahallesindeki tek katlı bir bina ve Hocahasan Mahallesinde yer alan bir apartmanın dördüncü katına yapılan çatı katı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...



Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilen Kayhan Mahallesindeki tek katlı bir bina ve Hocahasan Mahallesinde yer alan bir apartmanın dördüncü katına yapılan çatı katı belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Kayhan Mahallesindeki yıkım sırasında belediye ekipleri ev sakinlerinin direnişiyle karşılaştı. Yıkıma engel olmak isteyen ev sahipleri, evin çatısına çıkarak, belediye ekiplerine tepki gösterdi. 


BARİKAT KURDULAR 


Ev sahipleri daha sonra evin içerisine girerek giriş kapısının önüne barikat kurdu. Evin önüne yanaştırdıkları minibüsün üzerine çıkarak evin çatısına tırmanan polisler, çatıdan evin içerisine girerek barikatı kaldırdı. Giriş kapısının açılıp, evdeki eşyaların dışarı çıkartılmasının ardından belediye ekipleri, iş makinesi ile evin yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım sırasında yaşanan direnişte, ev sahiplerinden 2 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 


YIKIMLAR DEVAM EDECEK 


Yıkımların devam edeceğini ve kaçağa asla taviz verilmeyeceğini söyleyen belediye yetkilileri, vatandaşlardan ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemelerini istedi. Osmangazi'de kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan yetkililer, ayrım gözetmeksizin kanunların uygulanacağını söyledi. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön