01 / 05 / 2024

Otokar’dan rekor! 14'üncü kez pazar lideri oldu

Otokar’dan rekor! 14'üncü kez pazar lideri oldu

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, bir kez daha otobüs sektöründeki liderliğini yenileyerek 14’üncü kez Pazar lideri oldu.



“YOLLARIN SULTANI” YENİLENDİ

Otokar yeni yılla birlikte ilk sürprizini de açıkladı.

Sultan ailesinin yeni yüzüyle satışa sunulan ilk model Sultan Giga, daha fazla yolcu ve bagaj taşıma kapasitesine sahip. 9,2 metre uzunluğunda, 39+1+1 yolcu taşıma kapasitesi olan ve 4,8 metreküp bagaj hacmi sağlayan aracın motoru da 210 beygir gücünde.

Hem servis hem de turizm taşımacılığı için tasarlanan otobüsün, kullanıcılara üst düzey konfor sağlaması düşünüldü. Araç aynı zamanda üst düzey bir güvenlik standartlarına sahip.

3 OTOBÜSTEN BİRİ OTOKAR

Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman de açıklamasında, 2022’de yaşanan belirsizlikler ve ekonomik dalgalanmalara rağmen Otokar’ın ticari araçlarda önemli başarılara imza attığına dikkat çekti.

Erman, 2022 yılında yurt içi pazardaki otobüs satışlarının önceki yıla oranla yüzde 16 arttığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de 100 adet metrobüs teslim ettiklerini açıkladı.

Erman’ın açıklamalarına göre, Otokar’ın sadece Sultan sınıfındaki araçları yurt içi satışlarını yüzde 45 dolaylarında arttırdı.

Bu başarı ile Otokar’ın 14’üncü kez Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası konumuna ulaştığına dikkat çeken Erman, "Araçlarımızın yüksek ikinci el değeri ve markamıza duyulan güvenle bir kez daha sektörün öncelikli tercihi olduk” dedi. Erman 2022’de satılan her 3 otobüsten 1'i Otokar markasını taşıdığını da açıkladı.


Geri Dön