28 / 04 / 2024

Otomobil alacaklara kötü haber! Tarih resmen belli oldu

Otomobil alacaklara kötü haber! Tarih resmen belli oldu

EPDK sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8, BOTAŞ’ın sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 49,5 zam açıklaması otomobillerdeki indirim beklentisini bitirdi. Araç üretiminde 2021’de yüzde 5 olan enerji maliyeti, zamlardan sonra yüzde 15’e kadar yükseldi. Böylece bu artışın araçlara yansıyacağı ifade



EPDK’nın sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8, BOTAŞ’ın sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 49,5 zam açıklaması, otomobil üreticilerini de vurdu. Sektör yetkileri artan maliyetlerin üretimi ve ithal araçlarda fiyat farkını etkileyeceğini belirterek ihracatta da pazar kaybettirecek boyutta olduğu ifade ediliyor.

“REKABET GÜCÜMÜZ ETKİLENECEK”
Dünya gazetesine değerlendirmelerde bulunun Toyota Otomotiv Türkiye CEO’su Erdoğan Şahin, “Üretim maliyetimiz içinde geçen yıl yüzde 5 iken, bu yıl yüzde 10 seviyelerine çıkan enerji maliyetinin yükünü kendi iç mekanizmalarımızla dengeleyebilmek adına çeşitli önlemler almışken, yeni zamlarla bu oran yüzde 15’e çıktı. Bu artışı absorbe edebilmek için daha fazla ne yapabileceğimizi ilgili bölümlerimizle değerlendirmekteyiz. İhracatta da iç piyasada da rekabet gücümüzün oldukça etkileneceğini düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.


Geri Dön