10 / 05 / 2024

Otomobil fiyatları 100 bin lira düştü! Şimdi tam zamanı! 15 Eylül’e kadar vaktiniz var

Otomobil fiyatları 100 bin lira düştü! Şimdi tam zamanı! 15 Eylül’e kadar vaktiniz var

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Eylül itibarıyla yürürlüğe sokacağı 6 ay 6 bin kilometre şartı sebebi ile galericiler ellerindeki sıfır araçları satmanın telaşına düştü. Bu otomobillerin 15 Eylül’e kadar satılabilmesi içinse fiyatlarda 100 bin liraya kadar indirime gidildi.



"ARACA 6 BİN KİLOMETRE YAPTIRIP YASAYA UYARAK SATACAĞIZ"

Oto galeri sahibi Esat Aydın, ise "Bizim elimizde şu an iki tane sıfır araç var. Şu anda araçları satmak istiyoruz. Piyasa durgun, piyasada genel bir durgunluk var. 15 Eylül tarihinden sonra bu araçları satmama gibi bir lüksümüz yok, satmak zorundayız. Araca 6 bin kilometre şeklinde binerek, yasaya uyup o aracı satmayı düşünüyoruz. Aslında bu uygulamanın bayiden çıkarken yapılması gerekiyor. Çünkü şahıslar bu aracı alıp satabiliyor. Kişilerden bu araçları biz temin ediyoruz ve bayiler zaten bize satış gerçekleştirmiyor. Şahıslara bu yasa getirilmediği süre içerisinde bu olay devam edecek. Biz şu anda fiyatları 100 bin Türk Lirası düşürdük ama talep yok" şeklinde konuştu.

Oto galeri sahibi Yusuf Efe ise, "Şu an bende sıfır araç bulunmuyor. Sıfır araç gelecekti bana fakat bu yasadan dolayı iptal gerçekleştirdim. Genel olarak bir durgunluk hakim piyasada. Fiyat olarak da yaklaşık olarak yüzde 6 - 8 düşüş gerçekleşti. 15 - 20 gün sonra tekrar piyasa açılacak diye öngörüyoruz. Ben bir galerici sıfatı ile sıfır arabaların galeriden alınmasına karşı çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

Otomobil fiyatları 100 bin lira düştü! Şimdi tam zamanı! 15 Eylül’e kadar vaktiniz var

Promosyon yarışında son dakika! Emekli promosyonunda rakamlar değişti! Garanti, TEB, ING, Ziraat, Yapı Kredi…

Benzin ve motorinde deprem! Akaryakıta zam mı var? Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 4 Eylül 2022 fiyat listesi

Euro/dolar savaşı bitmiyor! Euroda deprem ne zaman başlayacak? Eurosu olan herkes bu habere…


Geri Dön