29 / 04 / 2024

Otomobil sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası yaptıran sayısı azaldı

Otomobil sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası yaptıran sayısı azaldı

Sigorta yaptıran sürücü sayısı azalıyor, trafikte baltayı taşa vurabilirsiniz. Kasko ve trafik sigortası yaptırmayacağını belirten sürücüler, ilginç yanıtlar verdi. Fiyatların artmasının yanı sıra, 'aracın eski olması, sigortanın karşı tarafın işine yarayacağı' şeklindeki yanıtlar da dikkat çekti.



Kasko yaptırmayı düşünen katılımcıların yüzde 46,1'i tam kasko kapsamını tercih ederken yüzde 30,6'sı ise genel kaskoyu tercih ediyor. Genişletilmiş kasko tercih edenlerin oranı yüzde 17,1 iken dar kapsamlı sınırlandırılmış kasko tercih edenlerin oranı ise yüzde 6,2'de kalıyor.

10 ayda "hayır" cevabı verenlerin sayısı arttı

İkinci el otomobil satış platformu arabam.com’un geçtiğimiz ocak ayında yine kasko tercihleri ile ilgili gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre ise katılımcıların yüzde 60,9’u kasko yaptıracağını ve yüzde 39,1’i kasko yaptırmayacağını ifade etmişti. Katılımcıların yüzde 53.4’ü tam kasko tercih ederken, yüzde 27,4’ü genel kasko, yüzde 19,2’si genişletilmiş kasko kullanacağını belirtmişti. Dar kapsamlı kasko o dönemde tercihler arasında yer almamıştı. Aradan geçen 10 aylık süreçte ise çoğunlukla fiyat artışlarından dolayı tüketicilerin kasko yaptırma oranlarındaki düşüş ve kasko teminatlarında gittikleri bazı değişiklikler dikkat çekti.

"Araç eski trafik sigortasına gerek yok"

Araştırmaya katılanlar “trafik sigortası yaptırır mısınız?” sorusuna ise  yüzde 78,6’sı oranında evet yanıtı verdi. Katılımcıların yüzde 21,4'ü ise trafik sigortası da yaptırmayacağını belirtirken hayır diyenlerin yüzde 44,8 trafik sigortası maliyetlerinin artmasını neden olarak gösterdi. Yüzde 41,4'ü ise aracı eski olduğu için trafik sigortası yaptırmayacağını söylerken yüzde 13,8'i ise trafik sigortası karşı tarafa fayda sağlayacağı için trafik sigortası yaptırmayacağını söylüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön