17 / 05 / 2024

Otomobilde kredi limitleri artacak mı?

Otomobilde kredi limitleri artacak mı?

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben otomobil kredi tutarına yönelik açıklama yaptı.



"290 MİLYARA ULAŞTI"

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Akben, "120 bin, 300 bin, 750 bin diye dilimler var. O dilimlerde güncelleme yapacağız. Diyelim ilk dilim 120 bin, 120 binin yüzde 70'ini kredi alabiliyorlar. Onları güncelleyeceğiz" diye konuştu. 

Otomobilde kredi limitleri artacak mı?

Akben, ayrıca taksit sayısının yükseltilmesine yönelik görüşmelerin gercekleştiğini aktardı. Kur korumalı TL mevduat hesaplarına ilişkin de Akben, katılımın 290 milyar TL'yi geçtiğini söyleyerek, 620 bin civarında müşterinin bu hesaplarını tercih ettiğini belirtti.

Akben, "3 aylık 6 aylık ve 1 yıllık açılabiliyor. İlgi bu manada önemli. Sistemin kurulmasıyla artık tamamen bütün bankalarımızda yerleşmiş durumda. Bu iyi bir ürün tercih edenler için de iyi bir ürün" diye açıkladı.

Otomobilde kredi limitleri artacak mı?

İkinci el araçlar için tarih verildi! Fiyatlar yüzde 50 düşecek!

Araba alacaklara müjde! Bu fiyatlar kaçmaz! İşte Şubat 2022'nin en ucuz arabaları...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön