15 / 05 / 2024

ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman? ÖTV matrah düzenlemesi nedir?

ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman? ÖTV matrah düzenlemesi nedir?

ÖTV matrah düzenlemesine dair son gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte ÖTV matrah düzenlemesine dair son gelişmeler!



MATRAH DÜZENLEMESİ GELDİ Mİ, NE ZAMAN GELECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek, matrah düzenlemesi hakkında çalıştıklarını duyurdu. Bakan Nebati, matrah düzenlemesinde son aşamaya geldiklerinin altını çizerek, uygulamanın 1 Aralık tarihi itibarı ile hayata geçirileceğini duyurdu.

MATRAH DÜZENLEMESİ İLE ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Bakanlığın üzerinde çalıştığı matrah düzenlemesi hakkında ÖTV oranları sabit tutulmayı amaçlanıyor, ÖTV oranları sabit tutulacak ve matrah genişletilip, bazı araçlardan daha az ÖTV alınacak. Bu indirim ile birlikte ÖTV'ye esas olan rakam düşeceği için otomobil fiyatları da aşağı çekilecek.

MATRAH NE DEMEK? MATRAH NEDİR?

Matrah, vergilendirmeye esas olarak elde edilecek kazancın belirlenmesinde temel alınır ve bir gelirin üzerindeki giderler düşürülüp elde edilen tutar üzerinden hesaplanma işlemidir. Bu şekilde matrah vergisi hesaplamasında kullanılan gelir miktarı ortaya çıkacak.

MATRAH HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Matrahı yani vergilerin uygulanmadığı fiyatı 120 bin lirayı geçmeyen otomobiller için yüzde 45'lik ÖTV uygulanıyor. Buna göre matrahı 120 bin TL olan bir araca 54 bin TL'lik ÖTV ekleniyor ve 174 bin TL'ye çıkıyor. Araçlara ÖTV eklendikten hemen sonra yüzde 18'lik KDV oranı hesaplanma aşaması geliyor.

MATRAH DÜZENLEMESİ 1 ARALIK'TA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indiriminin gündemlerinde bulunmadığını, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bakan Nebati, matrah düzenlemesinde son düzlüğe girildiğini belirterek, uygulamanın 1 Aralık itibarı ile hayata geçirileceğini duyurdu.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı matrah düzenlemesi hakkında ÖTV oranları sabit kalacak ancak matrah genişletilip, bazı araçlardan daha az ÖTV uygulanacak. İndirimle birlikte ÖTV'ye esas olan rakam düşeceği için otomobil fiyatlarını da aşağı çekecek.

1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

PTT’den emeklilere güzel haber! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! İşte detaylar!


Geri Dön