02 / 05 / 2024

Oylat Kaplıcaları'nda 146 kişi kaldı!

 Oylat Kaplıcaları'nda 146 kişi kaldı!

İNEGÖL'e 26 kilometre uzaklıkta bulunan toplam 326 yatak kapasiteli 5 tesisin bulunduğu Oylat Kaplıcaları geçen sene 146 bin kişiye ev sahipliği yaptı.



İNEGÖL'e 26 kilometre  uzaklıkta bulunan toplam 326 yatak kapasiteli 5 tesisin bulunduğu Oylat Kaplıcaları geçen sene 146 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Gecelik konaklama ücretinin 130-250 TL arasındağı değiştiği Oylat'a olan ilginin arttığım söyleyen Pazarlama Sorumlusu Özgür Yıldız, "Normal şartlarda kaplıcalar sonbaharda başlayıp, kış mevsiminin sonuna kadar hizmet verir.  Bizde ise yılın 365 günü açık olan tesislerimiz, Uludağ'ın kar suları ve civardaki kaynaklardan beslenen kaplıcalarımız ile romatizmalar, kireçlenme, eklem ağrıları, cüt hastalığı, kadın hastalıkları başta olmak üzere bir çok rahatsızlığa deva. İçime külü olarak kullanüdığında böbrek taşı düşürüyor" dedi. Yüdız, Tesiste Gecelik konaklama tesislerde kapalı havuzlar, aüe kabinleri ve saunaların bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Doğal güzelliği ile dikkat çeken bölgede bulunan 665 metre uzunluğundaki Oylat Mağarası, Türkiye'nin 3. büyük mağarası olarak bilinmektedir. Mağadara bol miktarda, sarkıt, dikit, süttün, duvar ve perde damlataşları bulunuyor. 



Hürriyet 


Geri Dön