05 / 10 / 2024

Özçelik Petrol'ün yarısı icradan satılıyor! 1 milyon TL'ye!

Özçelik Petrol'ün yarısı icradan satılıyor! 1 milyon TL'ye!

Bafra İcra ve İflas Müdürlüğü; Samsun ili, Bafra ilçesindeki akaryakıt istasyonu vasıflı taşınmazın  1/2'lik hissesini satıyor. Akaryakıt İstasyonu"nun  1/2'lik hissesi 1 milyon 65 bin 821 TL. İhalesi ise 25 şžubat 2011 günü yapılacak¦




Verilen ilan şu şekilde;

TEMLİK ALACAKLISI: ÖZçELİK PETROL ÜRÜN SANAYİ TİCARET LİMİTED şžİRKETİ
VEKİLİ: Av. Kemal şžENOCAK - BAFRA
BORçLU: Hüseyin SÖNMEZ - BAFRA

Satılmasına karar verilen gayri menkulün cinsi kıymeti.adeti .evsafı:
TAPU KAYDI: Samsun ili Bafra ilçesi Emirefendi Mahallesi Cilt: 25, Sayfa no : 2439 , Ada: 144, Parsel 25 de kayıtlı 5.406,38 m2 alanlı arsa ve akaryakıt istasyonu ve müştemilatı vasıflı taşınmazın, borçluya ait 1/2 hissesi, İmar Durumu: Bafra Belediyesi 1/1000 ölçekli imar durum belgesine ; h=5 m.yan bahçe mesafesi 5.00 m.kat adedi 1, inşaat tarzı betonarme, akaryakıt istasyonu yapılabilir.

Bulunduğu yer: Bafra Emirefendi Mahallesi Samsun Sinop karayolu kenarındadır.
Değeri: 1.065.821,50 TL. (Birmilyon altmışbeşbin sekizyüzyirmibir Lira elli Kuruş)
Borçluya ait 1/2 hissesinin değeridir.

Satış şžartları
Taşınmazın 1.satışı 25.02.2011 günü saat 10.00 ile 10.10 arasında Bafra İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile taşınmaz 07.03.2011 günü aynı yer ve aynı saatler arasında yukarıda bildirilen ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkuller en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa satış düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri temin edilen kıymetin % 20si nisbetin de pey akçesi veya bu miktara kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermeleri lazımdır. satış peşin para ile iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. KDV, tellaliye resmi ihale pulu tapu alım harcı, tahliye masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir. Türk parası dışında kalan yabancı devlet paralan teminat olarak kabul edilmez.

İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ve faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağını belgeler ile onbeş gün içersinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicil ve sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderebilir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacak ¬ları başkaca bilgi almak isteyenlerin Bafra İcra Müdürlüğünün 2007/814 Tal. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İC.K.K.126)
(*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.
B: 2891 (www.bik.gov.tr)
Esas No: 2007/814 Talimat.


Geri Dön