04 / 05 / 2024

Özçete Karo kurumsallaşma çalışmalarını tamamladı!

Özçete Karo kurumsallaşma çalışmalarını tamamladı!

Özçete Karo, kurumsallaşma çalışmalarına ilave makine yatırımlarıyla da üretim kapasitesini 1 milyon metrekareye çıkardı. Firma, teknolojik yenilikleri takip edip, ürün gamını genişletmeyi ve bunu pazar payına olumlu yönde yansıtmayı hedefliyor...



Büyüme hedefimiz yüzde 15 Karo ve dekoratif beton parke taşlan üretiminde bölgede ilk sıralarda yer alıyoruz. Kumlamalı, dekoratif beton parke taşlarında ve Wasbeton karo koleksiyonumuzla, desen bakımından bölgemizde öne çıkıyoruz. Hedefimiz teknolojik yenilikleri takip ederek çeşitliliğimizi ve pazar payımızı artırabilmek. 2014 yılında da yeni bir yatırımla ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyoruz. 


Firma olarak 2013 yılında hedeflediğimiz rakamı aşarak, yüzde 20'lik bir büyüme kaydettik. Bu yılki büyüme hedefimiz ise 15. İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu beton parke, bordür, dekoratif beton parke taşları gibi çevre düzenleme elemanları üreten Özçete Karo kurumsallaşma çalışmalarını tamamladı. Firma, yeni dönemde markaya odaklanıp, pazar payını artırmak istiyor.



Özçete Karo, kurumsallaşma çalışmalarına ilave makine yatırımlarıyla da üretim kapasitesini 1 milyon metrekareye çıkardı. Firma, teknolojik yenilikleri takip edip, ürün gamını genişletmeyi ve bunu pazar payına olumlu yönde yansıtmayı hedefliyor. 


Sektöre 1972 yılından beri hizmet veren firma dekoratif beton parke ve bordür gibi çevre düzenleme elemanları üretiyor. Firmanın geçen 42 yıldaki gelişimine bakıldığında ise 1994 yılında otomasyon karoya geçildi. Yine 2000'li yıllarda da Alman ve İtalyan makineleri ile tek tabaka terrazo karo (suni mermer plak) üretimine başlayan Özçete Karo, 2013 yılıyla birlikte kurumsallaşma çalışmalarına başladı. Tam otomasyonla çalışan tesisinde gereksinimlere göre üretim yapan firma, 2010 yılında da makine parkına kumlama (eskitme) makinelerini dahil etti. Firmanın kumlama teknolojisiyle üretilen ürünleri yurt genelinden ügi görüyor. 

Özellikle dekoratif beton parke taşlarında 20 farklı desen ile hizmet veren Özçete'nin karoda yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 500 bin metrekareyi buluyor. Yine firma, dekoratif beton parke taşlarında ise yaklaşık 500 bin metrekarelik imalat yapıyor. Firma, farklı ürün çeşitlerini de üretiyor. Tek tabakalı ve iki tabakalı terrazo karo koleksiyonunun yanı sıra tek tabakalı terrazo eskitme karo koleksiyonuyla da hizmet sunan firmanın diğer ürünleri arasında iki tabakalı terrazo tretuvar ve wasbeton karo koleksiyonu, çevre düzenleme elemanlarından dekoratif beton parke taşlan bulunuyor. Yıllık karo üretiminin yüzde 55'ini ihraç eden Özçete Karo'nun en büyük pazan ise Irak. KKTC, Ürdün ve İngütere başta olmak üzere farklı ülkelere de ürün gönderen firmanın hedef pazarları arasında Tunus ve Libya bulunuyor. 



Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön