17 / 05 / 2024

Özel Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'den Emlakçılık Sertifikası!

Özel Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'den Emlakçılık Sertifikası!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 5 Haziran 2018 tarih ve 30442 sayılı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik yayınlanarak Emlakçılık sektörü ile ilgili standartlar belirlendi.  



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından daha önce görüşülen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Buna göre hali hazırda emlakçılık yapan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Emlak Danışmanlığı sertifikasını alarak ticari faaliyetine devam edecek. 


Yayınlanan yönetmelikte “ İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekir.” Maddesi yer aldı. Ayrıca 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayısı ile resmi gazetede yayınlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 741 numaralı Kanunun 12 maddesinde “5580(Özel Öğretim Kurumları) sayılı kanun kapsamında faaliyet gösteren kurumlarda, Bakanlıkça (MEB) belirlenen programları başarıyla tamamlayanlar aldıkları kurs bitirme belgeleriyle tamamladıkları programlara ilişkin işyerlerinde çalışabilir ve işyeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için başkaca bir meslek belgesi aranmaz.” İfadesi yer aldı. Buna göre Emlak Danışmanlığı yapmak ya da işyeri açmak isteyenler Mesleki Yeterlilik Kurumundan ya da Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı örgün/uzaktan hizmet veren Özel Öğretim Kurumlarından sertifikalarını alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Novarge Uzaktan Eğitim Merkezinden sertifikanızı alabilir ve resmi olarak emlak danışmanlığı yapabilirsiniz.


Türkiye’nin tüm şehirlerinden katılım imkanı olan emlak danışmanlığı eğitim programının sınavı Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılıyor. Emlak danışmanlığı eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için 0312 9113232 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.


Geri Dön