27 / 04 / 2024

Özel okul ücretlerinde fahiş artış! Veliler isyan ediyor, okullara soruşturma!

Özel okul ücretlerinde fahiş artış! Veliler isyan ediyor, okullara soruşturma!

Özel okullar, yüzde 65 olarak belirlenen zam oranını türlü yollarla aşmaya devam ediyor. Fahiş fiyatlara tepkili olan veliler ise artık bu rakamları ödeyemeyeceklerini söyleyerek devlet okulu seçeneğini masaya getirdi.



AİLELER ÇOCUKLARINI ÖZEL OKULDAN ALIYOR

Fahiş zamların yaşandığı özel okul sektörüne velilerin tepkisi artarken, aileler çocuklarının eğitim hayatları için radikal kararlar almaya başladı.

ÖZEL OLULDAN DEVLET OKULUNA GEÇİŞ KARARI ALIYORLAR

Özel okul ücretlerinde fahiş artış! Veliler isyan ediyor, okullara soruşturma!

Henüz anaokulunda okuyan bir öğrencinin yıllık maliyetinin 100 bin TL'yi aştığını ve kimsenin maaşlarına yüzde 65 gibi bir zam almadığını söyleyen veliler, hem yüzde 652lik zam oranının hem de yemek ve ek hizmet gibi fahiş ücretlerin ödenebilecek seviyenin çok üzerinde olduğuna dikkat çekerek 2023-2024 yılı için devlet okulunu tercih edecekleri söylüyor. Sosyal medyada tepkilere bakılacak olursa ise bu rakam küçümsenmeyecek kadar fazla.

ÖZEL OKULLARIN PAYI AZALIYOR

2018-2019 eğitim öğretim yılında özel öğretim kurumlarındaki öğrencilerin toplam örgün eğitim içindeki oranı yüzde 8,7 iken bu oran 2022-2023 yılında 1 milyon 578 bin 233 öğrenci ile yüzde 8,2'ye kadar düştüFahiş zamlar sonrası bu rakamın 2023-2024 eğitim öğretim yılında daha düşmesi beklenirken buna paralel olarak bir çok özel okulunda kapanması olası...

13 OKULA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fahiş zam iddiaları sonrası harekete geçen Rekabet Kurumu İstanbul ve  Ankara  merkezli olarak faaliyet gösteren bazı özel okullar hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu soruşturmayı "fiyat tespiti yapma, teşebbüsler arası anlaşma ve uyumlu eylem"e karşı ceza öngören 4. madde kapsamında açtı. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Ocak 2023 tarihinde saat 20.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.79 Türk Lirası, Euro 20,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 165 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altını olanı uyardı! '1 gramınız bile varsa...'

Emekli promosyonlarında yarış kızıştı! Bankalar kesenin ağzını açtı!

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön