26 / 07 / 2024

Özel okullar ateş pahası! Veliler yüzde 100 zammı duyunca kaçıyor

Özel okullar ateş pahası! Veliler yüzde 100 zammı duyunca kaçıyor

Milyonlarca öğrenci için üniversite tercih dönemi geldi. Öğrenci ve veliler, özel üniversitelerin yüksek fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. İşte son dönemde özel okullara gelen zamlar ve fiyatlar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


DÜZENLEME ÇAĞRISI
Haber7'de yer alan habere göre yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala özel üniversitelerin öğrenim ücretleri yavaş yavaş belli oluyor.

Açıklanan yeni yıl rakamlarında fiyatların bazı üniversitelerde geçtiğimiz yıla göre yüzde 100'ün üzerinde zam geldiği görüldü. Rakamların yüksek bulunmasının ardından özel üniversite ücretleri sosyal medyada da gündem oldu. Bazı üniversitelerin yıllık öğrenim ücretlerinin 520 bin TL'ye kadar ulaştığını belirten öğrenciler, konuyla ilgili düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

MEVCUT ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK PROBLEM
Öte yandan  fiyat artışlarındaki en hassas hususlardan birinin de mevcut öğrenciler konusu olduğu belirtiliyor. Okul ücretlerinde yaşanan büyük artışların en çok özel üniversitelerdeki mevcut öğrenciler için problem oluşturacağı, hali hazırda okullarda öğrenim gören öğrencilerden aşırı yükselen bu rakamları ödemeye gücü yetmeyecek kişilerin olacağı ve bu insanların çaresiz kalacağı değerlendiriliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön