30 / 04 / 2024

Özgörkey Otomotiv ikinci tesisini Gaziemir'de kuracak!

Özgörkey Otomotiv ikinci tesisini Gaziemir'de kuracak!

Borusan Otomotiv'in yetkili bayisi ve yetkili servisi olarak BMW, MINI, Land Rover gibi markaların temsilciliğini yapan Özgörkey Otomotiv, Bornova'dan sonra ikinci tesisini Gaziemir'de kurmayı planlıyor...



Sevilen Şaraplan'nın üretimini Aydın'a taşımasının ardından boşalttığı fabrikayı alan Özgörkey Otomotiv, burada 25 milyon TL'lik yatırım yapacak. 11 bin metrekarelik arsa üzerindeki fabrika binasını yıkacak olan Özgörkey Otomotiv, buraya yeni bir tesis kuracak. 1968-1998 arasında Ege ve Akdeniz'de The Coca Cola Company ürünlerinin üretim, satış, pazarlama ve dağıtımım gerçekleştirdiklerini anlatan E. Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey 1998'de Türkiye Coca Cola operasyonlarının tek bir çatı altında toplanmasının ardından dondurulmuş gıda sektörüne girdiklerini, ardından da BMW, MINI ve Land Rover'ın Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv anlaşma yaparak İzmir'de bu markaların yetkili satıcı ve servisi olduklarını anlattı.

Dondurulmuş patates yatırımı Yatırımlarının sürdüğünü anlatan Özgörkey, ATA Grubu İle yüzde 50'şer ortaklıkla Afyon'da kurdukları dondurulmuş patates tesisinin önümüzdeki yıl devreye alınacağına dikkat çekti. Özgörkey, "Afyon'da yeni bir tesis kuruyoruz. Bugün Türkiye'nin kapasitesi bizim Torbalı'daki tesisimiz dahil 140 bin ton dolayında. Afyon'da kuracağımız tesisin kapasitesi ise 120 bin ton. Bu tesis şubat-mart gibi faaliyete geçecek" dedi. Özgörkey, Antalya'da turizm sektörüne hizmet veren çamaşır yıkama tesisinin kapasitesini de yüzde 50 artırmayı planladıklarını söyledi.

Dünya

Geri Dön