29 / 04 / 2024

Özgüven İnşaat'tan Özbekistan’a Corona Hastanesi projesi!

Özgüven İnşaat'tan Özbekistan’a Corona Hastanesi projesi!

Türkiye’de ve yurtdışında ticari projeler hayata geçiren Özgüven, Covid ile mücadele etmek için dünyanın farklı noktalarında bulunan 4 binin üzerindeki çalışanıyla evden çalışmaya karar verdi.



Türkiye’de konut, AVM, ofis gibi ticari gayrimenkul projesi üretimi alanında en büyük mimarlık şirketler arasında yer alan Özgüven, salgın sonucunda yurtiçi ve yurtdışı tüm projelerde bulunan çalışanlarının güvenlikleri için evden çalışmaya karar verdi. Türkiye, Özbekistan ve Cezayir başta olmak üzere yurtdışı projeler hayata geçiren Özgüven, mimarlık ve inşaat alanındaki 4 binden fazla çalışanının tamamını salgın bitene kadar evden çalıştıracak.

Covid-19 salgınının Türkiye’de açıklanmasından sonra 14 Mart’ta uzaktan çalışmaya karar verdiklerini söyleyen Özgüven Mimarlık ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Onur Özgüven, uluslararası çalışmaları nedeniyle uzaktan çalışma modeline alışkın olduklarını kaydetti. Covid-19 salgını sonrasında en çok etkilendikleri yerin şantiyeler olduğundan bahseden Özgüven, “Merkezlerimizde 200’ün üzerinde beyaz yakalı şantiyelerimizde de 4 binin üzerinde çalışanımız var. Merkez çalışanlarımız uzaktan çalışma prensibine alışkın ancak şantiyelerde uzaktan çalışma söz konusu olamıyor. Biz de merkez personelimiz dışındaki faaliyetlerimize salgın sonuna kadar ara verme kararı aldık. Salgın sonuna kadar çalışanlarımızın maaşlarını ödeyeceğiz” dedi.

Türkiye’de  Ankara  ve İstanbul’da bazı hastanelere maske desteğinde bulunan Özgüven, Özbekistan’da hayata geçirilen ve 30 günde tamamlanan 3 Corona Hastanesi’nin inşaatına katkı sunduklarını belirtti.  Özbekistan’da ve Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı gibi destekleri olduğundan bahseden Özgüven şunları söyledi: “Biz en çok ihtiyaç gördüğümüz yerlerde elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalıştık. Tüm dünyayı ilgilendiren bu salgından kurtulmak için hepimizin elini taşın altına sokması gerekiyor. Kimi evinde kalarak destek olacak, kimi maddi destekte bulunacak. Sonunda bu sorunun üstesinden hep birlikte geleceğiz.”

Salgından önce Almanya ve Kazakistan’da projeler üretmek amacıyla hazırlıklara başladı. Salgının başından beri personel sağlığı için evden çalışan ve şantiyeleri durdurmaya karar veren Özgüven, merkez personelinde ve şantiye çalışanlarında herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını ifade ediyor.
 


Geri Dön