25 / 07 / 2024

Paketli gıdalarda ambalaj fiyatları yüzde 200 oranında arttı!

Paketli gıdalarda ambalaj fiyatları yüzde 200 oranında arttı!

Gıda enflasyonunun zirve yaptığı ülkemizde enerji, işçi, nakliye maliyetleriyle birlikte ambalaj maliyetleri de artık öne çıkmaya başladı. Ambalajın, raftaki gıda ürünün toplam maliyeti içindeki payı yüzde 25’e yükseldi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Artık uygun maliyetli ürünlere yöneliyoruz

Paketli gıdalarda ambalaj fiyatları yüzde 200 oranında arttı!

Taycı maliyetleri düşürebilmek amacıyla farklı önlemler aldıklarına vurgu yaparken şunları söyledi: “Kendi müesseselerimizde hem ambalaj makinalarında hem de ıskartada, artıkları değerlendirmek için milimetrik hassasiyetle çalışıyoruz. Eskiden daha gösterişli olan pahalı varaklı süslü malzemeler kullanırdık. Son dönemde artık onları kullanmıyoruz. Çünkü maliyete etkisi oldukça yükseliyor. Distribütörlerden biraz daha sade ürünleri talep ediyoruz. Ürünün niteliğini koruyabilecek ama uygun maliyetli ürünlere öncelik veriyoruz. Ancak ürünün kaliteli şekilde son tüketiciye ulaşmasında kesinlikle ödün vermiyoruz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön