28 / 04 / 2024

Pamukkale, bu yıl en çok kazandıran ören yeri oldu!

Pamukkale, bu yıl en çok kazandıran ören yeri oldu!

Pamukkale, 8 aylık verilere göre Efes'i geride bıraktı, ören yerleri arasında 1'inci oldu. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin bu yıl ören yerleri içerisinde ziyaretçi sayısı ve gelir bakımından birinci sırada olduğu bildirildi.



Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Eylül ayı itibarıyla Pamukkale ören yerini ziyaret eden kişi sayısının 1 milyon 542 bin 328 olduğunu açıkladı. Geçen yılki verilere göre bu yıl Pamukkale'ye gelen ziyaretçi sayısında yüzde 9.6'lık bir artışın görüldüğünü söyleyen Korkmaz, kentin termal sağlık, kültür, inanç, spor, kongre, alışveriş, bitki botanik, ornitoloji ve ekoturizm gibi çeşitliliğe sahip olduğunu belirterek, 18 bin 700 yatak kapasitesi ve uluslararası havaalanıyla yılın 12 ayı turizme hizmet verdiğini kaydetti. Korkmaz, turistin güvenlikli ve kaliteli hizmeti tercih ettiğini, tesis yönünden de yeni tesislere sahip olan Türkiye'nin yabancı turistlerin tercihi olduğunu vurguladı. 


Bergama'nın 'kültürel geleceği' tartışılacak Haziran ayında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kalıcı olarak giren Bergama'nın kültürel geleceği, 21 Ekim'de yapılacak toplantıyla ele alınacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Bergama Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda; ilçenin kültür turizmindeki yeri ve nasıl geliştirilebileceği tartışılacak. 


Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB yetkilileri ve turizm sektörü temsilcileri katılacak. 

Habertürk Egeli


Geri Dön