04 / 05 / 2024

Pamukkale Kayıhan'a Kültür Sanat Merkezi inşa edilecek!

Pamukkale Kayıhan'a Kültür Sanat Merkezi inşa edilecek!

Pamukkale Belediyesi, Kayıhan’da 50 milyon TL’lik Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi yapacak. Gürlesin, projenin tahmini maliyetinin, yerinin belediye tarafından tahsisi de dahil olmak üzere 40 ile 50 milyon lira civarında olacağını belirtti.



Pamukkale Belediyesi, Kayıhan’da 50 milyon TL’lik Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi yapacak.

Kuruluşundan bu yana 13 ay geçen Pamukkale Belediyesi önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kayıhan’da yapılacak olan ‘Pamukkale Belediyesi Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin tanıtımı ile ilgili olarak Dedeman Park Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Veli Demir, Selim Arkan, Fahrettin Göksu ve Türkay Gözlükaya katıldı.

Pamukkale Belediyesi olarak 13 ayda bir çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kayıhan’da sadece bizim değil Denizli için de büyük öneme sahip olan bir projeye imza atacağız. Bu proje ile kentin en iddialı yatırımını gerçekleştireceğiz. 26 bin metrekareyi içine alan yaşam merkezi bölgeye hayat verecek. Burada kreş, çok amaçlı salon, konferans salonu, fuaye ve sergi salonları, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve etüt merkezi yer alacak. Tamamlandığında Denizli için büyük önem taşıyan bir yaşam merkezinin eksikliği giderilecek. Burada halkımızın belediyemize ulaşması açısından tahsilat merkezleri gibi bölümlerimiz de yer alacak. İhalesinin yıl sonuna kadar yapılmasını planladığımız Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Projenin tahmini maliyetinin, yerinin belediye tarafından tahsisi de dahil olmak üzere 40 ile 50 milyon lira civarında olacağını belirten Gürlesin, benzer projelerin Pamukkale ilçemiz için büyük önem taşıdığını belirtti. Gürlesin, Kayıhan Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin, Denizli’nin bir numaralı projesi olacağını da sözlerine ekledi.



Hürriyet 


Geri Dön