27 / 04 / 2024

Pandemi tatil alışkanlıklarını da değiştirdi! Bayramda Tıny House’lara olan talep patladı!

Pandemi tatil alışkanlıklarını da değiştirdi! Bayramda Tıny House’lara olan talep patladı!

Son teknoloji ile tatilcilere ev konforu sunan tiny houselara ilgi yoğunlaşmaya başladı. Otellerin yerini almaya başlayan bu konaklama trendi, yatırımcıların ve tatilcilerin gözdesi oldu.



Hayatımızdaki bir çok şey artık pandemiden önce ve pandemiden sonra olmak üzere tamamen değişti. Değişen alışkanlıklarımızdan biri de tatil anlayışı oldu. Artık insanlar doğa içerisinde evindeki güven ve konforu tatilde aramaya başladı. Tam burada ise devreye Tıny House’lar girdi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte, turizm bölgelerindeki tatil rezervasyonlarında ciddi bir talep artışı yaşanmaya başlandı. Bayrama kısa bir süre kala ortalama doluluk oranları süratle artarken, son teknoloji ile ev konforu sunan Tiny House’lar da yoğun şekilde ilgi görmeye başladı. Turizmin temel unsuru olan otellerin yerini almaya başlayan bu konaklama trendi, yatırımcıların ve tatilcilerin ilgi odağı haline geldi. Otel konsepti ile aynı hizmet kapasitesine sahip olan tiny house konaklama modelleri, yerli ve yabancı turistlerin de öncelikli tercihi olmaya başladı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye’nin ilk tiny house üretici firması Yako Groups’ un Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house modelinin bölgesel turizm ekonomisini güçlendirdiğini söyledi.

 


Geri Dön