06 / 07 / 2024

Para transferinde artık buna dikkat edilecek! Uymayan bankalar ceza yiyecek! İşte detaylar!

Para transferinde artık buna dikkat edilecek! Uymayan bankalar ceza yiyecek! İşte detaylar!

Yurt dışına para transferinde yeni dönem. Eksik bilgi ve belgeler bankaların başını ağrıtacak. İşte detaylar!



Yurt dışına para transferinde eksik bilgi ve belge raporlayan bankalardan 2 Ocak 2023 itibarıyla tespite konu ödemenin yüzde 5'i kadar ek ücret alınacağı duyuruldu.

TCMB’DEN YAZI GELDİ!

TCMB'den bankalara gönderilen yazıda, bankaların EFT, havale ve SWIFT işlemleri bildirimlerine dair uyarıda bulunuldu.

EKSİK YA DA HATALI UYGULAMALARA SON VERİLECEK!

Daha önce yurt içinden yurt dışına yapılan transferlerde havale ve EFT işlemlerinde yer alan ödeme kategorisi detayının katılımcılar tarafından doldurulmasının istendiği bildirilen yazıda, buna ek olarak eksik ya da hatalı uygulamaların giderilmemesi halinde gerekli aksiyonların alınacağının bildirildiği kaydedildi.

ŞEFFAFLIK ADIMI ÖN PLANDA!

Yazıda, bazı bankalarca TCMB'nin söz konusu talimatlarına uygun raporlama yapılmadığının tespit edildiği belirtilerek, şunlara yer verildi; "Ödemeler alanında şeffaflığı arttırılması amacıyla ödeme kategorisi detayı gibi bazı alanları eksik raporlayan, hatalı raporlama yapan veya TL ve yabancı para ödemeleri gerekli belgeler ile tevsik edemeyen (ithalat ödemesinde ilgili ithalat belgesinin sunulmaması, kredi ödemesi, menkul kıymet işlemleri gibi) bankalardan 2 Ocak 2023 yılı itibarıyla tespite konu ödemenin yüzde 5'i kadar ek ücret alınacaktır."

2 OCAK 2023'TE BAŞLIYOR

SWIFT veri deseninde de güncelleme yapıldığı belirtilen yazıda, güncellenen veri desenine dair testlerin 26 Aralık'ta gerçekleştirilebileceğini, bu uygulama doğrultusundaki raporlamaya ise 2 Ocak 2023 itibarı ile başlanacağı bilgisi verildi. TCMB'nin söz konusu adımlarının, yurt dışına para transferlerinde şeffaflığı güçlendireceği belirtiliyor.

SGK RAPOR PARASI GÜNLÜK NE KADAR 2022?

Asgari ücretliler 2022 yılı için ayakta tedavide günlük 144.5 TL, yatarak tedavilerde de 108.42 lira günlük rapor parası alınabiliyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncel halini alacaktır.

RAPOR PARASI E-DEVLETTE NE ZAMAN GÖRÜNÜR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesi ile yani bildirimin üzerinden en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların PTT ya da e-Devlet sistemi üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içinde alınması gerekir. Bu süre içinde alınmayan ücretler de SGK'ya tekrar iade edilir.

Doğalgaza yılbaşında zam gelecek mi? Bakan Dönmez yanıt verdi!

İkinci el araç almayı düşünenler duyduklarınıza inanamayacaksınız! Yapılanları satıcılar tek tek itiraf etti!

Bakan Bilgin’den asgari ücret zammına dair heyecanlandıran paylaşım! Bakın asgari ücret ne kadar olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön